Sjećate li se Piksija? Kako je nakon jedne pobjede Srbija pomislila da je Hrvatska…

epa08730526 Serbia's Sergej Milinkovic-Savic (C) cheers after scoring the 0-1 goal during the UEFA Euro qualifying playoff semifinals soccer match between Norway and Serbia at Ullevaal Stadium in Oslo, Norway, 08 October 2020. EPA/Fredrik Varfjell NORWAY OUT

Nogometna reprezentacija Srbije ponovno je posrnula i nakon dvadeset godina nije se uspjela plasirati na Europsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni tenk ispred Marakane, ni navijanje uvjetno rečeno hrvatskih medija, im nije pomoglo. Škotska je zasluženo prošla poslije izvođenja jedanaesteraca, a poraz boli navijače Srbije ponajviše zbog činjenice da bi da su prošli Škote išli u skupinu s Hrvatskom na Euru. I bolje ovako za njih, ovakvi kakvi su sinoć bili od Hrvatske bi primili barem tri komada. Ovako ostaneš doma i gledaš Milojka Pantića kako navija za Hrvatsku, što Hrvate baš i ne impresionira previše, a Srbi jako nervira.

No nije sve tako izgledalo danima i tjednima prije utakmice sa Škotskom u Beogradu. Naime, nakon što je Srbija zasluženo, sjajnom igrom, izbacila Norvešku u gostima porasli su im apetiti te su nakon jedne dobre odigrane utakmice pomislili da su Hrvatska. Tako je ”Zvezdina legenda”, Dragan Stojković Piksi, nakon pobjede protiv Norveške između ostaloga rekao:

”Bolji smo od Škota. Dečki, ajmo pregaziti Škote u Beogradu pa onda nek nam dođu ti Hrvati…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I pregazili su ih, ”kao plitak potok”, u kojem su se eto udavili. U vodu ne treba ići ako se ne zna plivati, a i ne treba slaviti prije vremena.

Stojković je dodao:

”Nismo bili na europskim prvenstvima od 2000. godine, što je puno predugo za zemlju poput naše.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u skupini na Euru igrat će Engleska, Hrvatska,  Češka, Škotska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.