Slavonski inat ponovno proradio: Spremni za ‘okršaj’ Dinama i Hajduka bez obzira na besparicu!

Foto: fah

Pred vratima je pravi nogometni spektakl, poslastica za kraj sezone. Naime, u Vinkovcima Dinamo i Hajduk igraju finale Kupa, jedina je to prilika Hajduku za prvi trofej nakon dugo vremena, a Dinamu pak šansa da dvostrukom krunom okonča sezonu.  Finale se igra na stadionu Cibalije te mnogi tvrde kako je ovo zapravo najveći nogometni događaj u spomenutom gradu nakon puno godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je u Vinkovcima spremno za finale, iako grad nije baš u nogometnoj euforiji s obzirom kako je Cibalia izgubila status prvoligaša, u gradu se čak strahovalo da bi Cibalia mogla završiti u trećoj ligi ako zapne s licencama. Drugim riječima, navijači Cibalije zaokupljeni su težim brigama, no, zato su spremni navijači Dinama, BBB-i te, naravno, navijači Hajduka – Torcida. Slavonci su se itekako, po tko zna koji puta, pokazali i nema sumnje da će biti gostoljubivi i pravi domaćini.

Navikli su u Vinkovcima na probleme takve vrste, Cibalia se već godinama bori kako bi preživjela, opstala, unatoč tome vjeruju da će grad zapravo biti centar hrvatskog nogometa, barem u onih nekoliko sati uoči, za vrijeme te nakon utakmice. U Slavoniji ima jako puno navijača Dinama i Hajduka.  Kako bi uredili stadion, pripremili ga za finale, u rekonstrukciju se uložilo oko tri milijuna kuna.  Dakle, stadion je spreman za veliki okršaj Dinama i Hajduka, bez obzira na besparicu.

Na tribinama je spremno 8100 sjedalica, naravno, daleko je to od kapaciteta Poljuda, odnosno Maksimira, ali veliki je to korak za Vinkovce i bio je zaista veliki izazov. Organizacija takve utakmice nije lagan zalogaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recimo kako će i osiguranje, očekivano, biti na vrhunskoj razini, angažirano je 240 zaštitara te dovoljan broj policije kako bi pokrili ovaj sportski događaj.  Naravno, bit će zahtjevno, dovoljno je reći, nakon razvrstanja u Babinoj Gredi pripadnici Torcide te BBB-a bit će svaki svojom trasom upućeni prema stadionu na kojem će se igrati finale.  Za sada, srećom, nitko ne govori o neredima niti ih zaziva.

Finale Kupa sudit će trenutno najbolji sudac Prve HNL, Mario Zebec iz Cestice. Utakmica počinje u 19 sati,  a prijenos je na HTV 2 i HNTV-u. Pdsjetimo, Dinamo i Hajduk do sada su igrali šest međusobnih finala, tri puta su slavili plavi, tri puta bijeli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.