Šok u Kataloniji: Zašto Ivan Rakitić nije dobio priliku umjesto Gomesa i može li se Barcelona izvući iz ponora?

Foto: Snimka zaslona

Nakon debakla Barcelone u osmini finala Lige prvaka, nakon što se aktualni prvak Španjolske suočio s teškim problemima, navijači su u šoku, ogorčeni načinom na koji je trener vodio utakmicu protiv francuskog PSG-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezadovoljstvo navijača nije, naravno, od jučer, međutim, kulminiralo je nakon debakla u osmini finala Lige prvaka. Realno je očekivati da će Barcelona ispasti već u osmini finala najjačeg klupskog nogometnog natjecanja na svijetu. Takav će potres teško preživjeti Luis Enrique, bez obzira koliko zadužio Barcelonu u prošlosti.


PSG vs Barcelona 4:0 Paris Saint-Germain – All… by HdGoal

Navijači zamjeraju puno toga treneru, prije svega mu zamjeraju neorganizirano postavljenu obranu, ali i loše postavljenu igru u veznom redu. Naime, od prve minute Enrique je u vatru bacio Andrea Gomesa, umjesto Ivana Rakitića, s kojim, to nije državna, tajna, nije baš u najboljim odnosima. Trener je čitavoj momčadi i interesu jednog velikog kluba podredio osobni animozitet koji osjeća prema igraču koji je Barci sjajnom igrom u finalu donio pokal Lige prvaka prije dvije godine i koji se s vremenom profilirao u važnog igrača Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolski mediji žestoko su se okomili na Barcinog trenera.
“Katastrofalna odluka i katastrofalan nastup Gomesa. Rafinha je bio njegova zamjena, ali se ništa bitno nije promijenilo niti u drugom dijelu”, piše Marca, koja je inače bliska Realu, ali i koja hvali borbenost hrvatskog reprezentativca.

Naime, katalonski Sport također tvrdi da je Rakitić u 18 minuta koliko je igrao pokazao veliku borbenost, za razliku od nekih igrača koji su dobili punih 90 minuta.

“Rakitić je donio barem malo muškosti na terenu, za razliku od svojih suigrača”, piše Sport koji izražava u članku zabrinutost mekanom i pomalo nezainteresiranom igrom Gomesa i Andresa Inieste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ostali mediji u Španjolskoj kritiziraju trenera španjolskog prvaka zbog hrvatskog veznjaka te se ne mogu načuditi odluci trenera koji je umjesto Rakitića u igru stavio Gomesa.

Naime, poznati novinar Ben Hayward iznenađen je činjenicom da je prednost dobio Gomes, iako bi samo jedan igrač teško zaustavio kola koja su na samom početku krenula nizbrdo. Malo je tko sinoć u dresu Barcelone nešto odigrao, uključujući i velikog Lionela Messija. “Sergi Roberto trebao je veću zaštitu na ovoj razini. Zato je odluka da Gomes igra umjesto Rakitića još čudnija.”

“Zašto? Zašto? Zašto? Zašto Gomes umjesto Rakitića?” Pita se novinar Jarno De Luca, koji smatra da Gomes nije napravio ništa u obrani te da je ostavio previše prostora domaćoj momčadi za prodore i polukontre. Gomes je izgubio previše lopti što je bilo ključno u ovoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski reprezentativac, Ivan Rakitić, kako smo već pisali, duže je vrijeme u nemilosti kod Enriquea, iako je prije toga bio jedan od oslonca prve momčadi Barce, važan kotačić koji je olakšavao Messiju i Neymaru prolaz prema protivničkoj mreži, ujedno im je i čuvao leđa. Razočarani Ivan Rakitić je naposljetku zaprijetio da će napustiti klub ako Enrique ostane na klupi, no, kako sada stvari stoje odlazak Enriquea pitanje je vremena. Trener u ovakvom slučaju ima samo dvije opcije, otići sam ili će ga protjerati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.