SP Rusija: Hotelijeri u Kalinjingradu nakon inspekcije snizili cijene

Foto: A.Savin, commons.wikimedia.org

Hotelijeri u Kalinjingradu snizili su cijene smještaja za vrijeme svjetskog nogometnog prvenstva, nakon inspekcije savezne službe za zaštitu potrošača Rospotrebnadzor koja je ustanovila da su ih pretjerano podigli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo tijekom svibnja inspektori su donijeli 11 rješenja kojima je naložena korekcija previsokih cijena, nakon čega su ih hotelijeri snizili.

“Protiv 13 gospodarskih subjekata podnijete su kaznene prijave zbog narušavanja Zakona o administrativnim prekršajima Ruske Federacije (kršenje postupka određivanja cijena). Nema sumnje da će menadžeri tih ustanova svesti cijene svojih usluge na normalu”, kažu u Rospotrebnadzoru.

U toj službi navode da su mnogi hoteli i hosteli u Kalinjingradu povisili cijene smještaja za vrijeme svjetskog prvenstva tri i pol, pa i više puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo kulture i turizma Kalinjingradske oblasti još je u prosincu prošle godine najavilo kako će vlada i agencije za nadzor zaustaviti te “pokušaje zarade na navijačima”.

U Kalinjingradu će se na svjetskom nogometnom prvenstvu održati četiri susreta: 16. lipnja Nigerija-Hrvatska, 22. lipnja Srbija-Švicarska, 25. lipnja Španjolska- Maroko i 28. lipnja Engleska-Belgija.

Stadion u Kalinjingradu prima 35 tisuća gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.