Sportaši osudili napad u Barceloni: Sva podrška i solidarnost s obiteljima i prijateljima žrtava

Foto: snimka zaslona

Hrvatski nogometni reprezentativac i vezni nogometaš Barcelone Ivan Rakitić napisao je kako je šokiran napadom u gradu u kojem živi zadnje tri godine, te izrazio podršku žrtvama i njihovim obiteljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Stvarno sam šokiran tragedijom u aveniji Las Ramblas. Moja podrška žrtvama i njihovim obiteljima”, istaknuo je na društvenoj mreži Instagram 29-godišnji Rakitić. “Moli se za Barcelonu, ostani snažan”, dodao je uz crtež grada u srcu.

Ivan Rakitić igra nogomet u Barceloni od ljeta 2014., u kojoj je u četvrtak jureći kombi usmrtio 13, a više od 100 njih koje su šetale avenijom u središtu grada ozlijedio.

Nogometni klub Barcelona “energično osuđuje teroristički napad u srcu našeg grada, u ulici La Rambla”, naveo je klub preko Twittera. I njegov najveći rival Real Madrid priopćio je kako se solidarizira sa žrtvama. “Izražavamo svoju najdublju konsternaciju napadom kojeg je proživjela Barcelona te želimo brzi oporavak ozlijeđenim osobama”, naveo europski nogometni prvak u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branič Barcelone Gerard Pique pozvao je na jedinstvo: “Više nego ikada, svi zajedno protiv ovog napada u našem gradu. Sva moja podrška unesrećenima u ovom barbarstvu”, napisao je na društvenim mrežama. Barcelonin kapetan Andres Iniesta je naveo da je ostao zapanjen onime što se dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadač Real Madrida Cristiano Ronaldo istaknuo je kako je i on “konsterniran vijestima iz Barcelone”. “Sva podrška i solidarnost s obiteljima i prijateljima žrtava”, naveo je na Twitteru. I nekadašnji Barcelonin rival, španjolski vratar Iker Casillas, poručio je iz Porta “puno snage Barceloni”. “Kakva tuga”, napisao je.

Košarkaški reprezentativac Pau Gasol, Katalonac i igrač NBA momčadi San Antonio Spurs, naveo je: “Uništen sam ovime što se dogodilo u La Rambli u Barceloni”. I brojni drugi sportaši i klubovi u Španjolskoj odaslali su poruke suosjećanja sa žrtvama napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.