Spremaju li se ‘režirani neredi’ na utakmici Hrvatska – Češka?

Vatreni za manje od dva dana igraju na Europskom nogometnom prvenstvu protiv Češke u drugom kolu grupne faze. Pobjedom bi Hrvatska osigurala osminu finala i stvorila sama sebi preduvjete da se protiv Španjolske bori za prvo mjesto u skupini.  Nakon prvog kola po tri boda i isti gol razlike imaju Hrvati i aktualni europski prvaci Španjolci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Namjerne uznemirujuće dezinformacije?

Umjesto o nogometu, dakle, o činjenici da se unatoč obiteljske tragedije iz Metkovća vratio Darijo Srna kako bi bio uz suigrače te da bi mogao zaigrati u odlučujućoj utakmici za Hrvatsku, umjesto o sjajnim potezima Luke Modrića, hrabrom srcu Vedrana Ćorluke, umjesto o obiteljskoj atmosferi, pravoj idili u kampu Vatreni, govori se o potencijalnim neredima koji se navodno spremaju na utakmici Hrvatska-Češka. Koliko su takve najave realne, a koliko je pak riječ o namjernim dezinformacijama kako bi se unio nemir među Vatrene teško je znati sve dok utakmica ne počne.

Hrvatski navijači dosad su na Euru pokazali kako se navija i voli reprezentacija. Bez najmanjeg incidenta Vatreni uživaju potporu svojih fanova, a oni se navijačima na terenu odužuju. Sjajno je sve funkcioniralo protiv Turske, kako na travnjaku tako i na tribinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Uvijek vjerni” imaju svoje informacije

No, oglasio se službeni navijački klub hrvatske nogometne reprezentacije “Uvijek vjerni”, koji ima potpisan ugovor s HNS-om i čiji članovi s reprezentacijom putuju diljem svijeta kako bi bodrili Modrića i društvo. Naime, Kruno Grlević iz Kluba navijača “Uvijek vjerni” tvrdi da utakmica u petak protiv Češke ima svoju draž, ali se istovremeno pribojava onoga što se može dogoditi na tribinama.

Grlević tvrdi da imaju informacije koje nisu dobre za Vatrene, postoji određeni antagonizam prema hrvatskoj reprezentaciji i HNS-u, tvrdi Grlević.  Upozoravaju kako “ne žele da se dogodi nešto loše, međutim, postoji potencijal da se dogodi”. Koliko su ovakve najave dobre za stvaranje pozitivne atmosfere uoči utakmice odluke možete zaključiti sami. Zazivanje nereda nerijetko izazove reakciju onih koji nisu baš najsretniji činjenicom da je Hrvatska na Euro krenula sjajno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve ovisi o navijačima, oni mogu ignorirati potencijalne provokatore

Podsjetimo, u emisiji Otvoreno Hrvatske televizije Grlević je, između ostaloga rekao, kako iz navijačkih krugova “Uvijek vjerni” imaju informacije da će doći do nereda. Radi se o režiranim neredima koji imaju za cilj dovesti Vatrene u neugodnu situaciju, pod udar Uefe, a onda i do izbacivanja s Eura.

“Mogli bi doći određeni ljudi koji bi mogli prekinuti utakmicu. Bit će potencijalnih provokacija, a ne znam hoće li to otići u neku krajnost”, rekao je Grlević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je na navijačima, ako će ignorirati provokacije potencijalnih provokatora provokatori u svojim nakanama neće imati puno uspjeha.

Sjajna atmosfera protiv Turske

Naglasimo još jednom, na utakmici između Hrvatske i Turske nije bilo nereda, nije bilo niti najmanjeg incidenta. Hrvatski navijači su se na ulicama Pariza, za razliku od engleskih, ruskih huligana, koji divljaju francuskim gradovima, ponašali tako da slobodno mogu biti ponos hrvatske nogometne reprezentacije.

Zajedničke slike navijača Hrvatske i Turske obišle su svijet, koji je s oduševljenjem dočekao ovakvo zajedničko navijanje, toliko strano “navijanju” kakvo prezentiraju engleski i ruski navijači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpišite peticiju – Naprijed Vatreni, sve za Hrvatsku!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.