Srpska reprezentacija u panici nakon poraza: ‘Odigrali smo kukavički, nismo bili ‘team’, nismo vjerovali u povratak’

epa08115015 Stevan Sretenovic (R) of Serbia in action against Viachaslau Bokhan (L) of Belarus during the EHF Handball Men European Championship match between Belarus and Serbia in Graz, Austria, 09 January 2020. EPA/VALDRIN XHEMAJ

Prije nego je počelo Europsko prvenstvo mnogi su Srbiju vidjeli kao jednog od favorita za prolazak skupine. No, Bjelorusija je ipak slavila 35:30, tako da prolaz Srbije više nije toliko realan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jedva čekamo sljedeću utakmicu. Mentalna snaga je sve, vidjet ćemo koliko ćemo se brzo spremiti i prijeći preko ovog poraza. Na nama je sve, pa ne može izbornik ući u teren, makar bi on to volio i našamarao nas sve”, rekao je nakon utakmice Stefan Vujić, srednji vanjski Srbije, inače rođeni Riječanin koji je ranije nastupao za Hrvatsku.

“Nedostaju riječi za ovakav poraz, ali više boli način na koji smo izgubili nego ovih pet razlike. Vjerovao sam da smo dobro pripremljeni za protivnika koji je kompletan u svakome smislu, a onda smo u samoj utakmici, pogotovo u drugome poluvremenu odstupili od mnogo stvari o kojima smo govorili. Prije svega da budemo stabilni. Obrana je nešto na čemu smo najviše radili posljednjih godinu dana, a onda u prijateljskim utakmicama s Francuskom i Norveškom primimo 111 golova. Obrana je stvar želje, samopouzdanja i karaktera, stabilnosti koja treba napadu da pruži bolju energiju. Odigrali smo kukavički, nismo bili ‘team’, nismo vjerovali u povratak, nismo pokazali stav što mi zaista želimo. Preuzimam odgovornost, očigledno nisam dobro pripremio momčad, prije svega psihički”, rekao je izbornik Srbije Nenad Peruničić.

“Ekipa je ogledalo trenera, ja ne bježim od odgovornosti. Možeš imati loš dan, da vrhunski vratar ne obrani ništa, ali srce i karakter ti nitko ne može oduzeti. Mi smo bili kukavice, i ja i igrači. Nismo imali raspoloženog igrača, nismo nikako mogli parirati njima”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.