Srpski mediji nakon poraza u finalu EuroBasketa: ‘Govore srpskim jezikom, pobjedu slave s tri prsta, Sloveniji zlato donijeli Srbi’

Foto: Snimka zaslona

Košarkaši Slovenije osvojili su naslov europskih prvaka nakon što su u nedjelju u Istanbulu u finalu Eurobasketa pobijedili Srbiju sa 93-85 (20-22, 36-25, 15-20, 22-18). To je prva medalja za Sloveniju na europskim prvenstvima, i odmah zlatna. Slovenci su do zlata na Europskom prvenstvu stigli bez poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što se kapetan Srbije Milan Mačvan požalio na ”sudačku krađu u finalu EuroBasketa” srpski mediji posvetili su se Sloveniji, odnosno, ”Srbima koji igraju za slovensku reprezentaciju…”

“Čudno je… Trice proslavljaju sa tri visoko podignuta prsta, u svlačionici slave na srpskom jeziku, a zlatnu medalju donijeli su Sloveniji. U triler finalu Eurobasketa Srbija je izgubila (93:85), a zlatnu medalju našem sportskom rivalu donijeli su nitko drugi nego Srbi….”, piše srpski Blic te nastavlja:
“Poraz smo podnijeli sportski. Nikada nije bio problem pružiti ruku boljem, ali… Poslije poraza u finalu društvene mreže su gorjele, a jedna od glavnih tema bila je – “Srbi su Srbima uzeli zlato”.

Naravno, misli se prvenstveno na Gorana Dragića, koji je u finalu zabio 35 koševa te je bio najbolji igrač čitavog turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

“Goran Dragić nas je  razbio u finalu. Postigao je 35 koševa uz sedam skokova i tri asistencije. Nikada nije krio svoje porijeklo, a nakon polufinala imao je i problema zbog našeg jezika. Luka Dončić je ozlijedio skočni zglob, ali je prije toga pokazao koliko može…”, navodi Blic i zaključuje da je i Igor Kokoškov, inače slovenski izbornik, Srbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.