Srpski političar iz BiH zatražio od UEFA-a da sa pokala namijenjenom pobjedniku Europske lige ukloni ‘bošnjačku ratnu zastavu’

Foto: fah

Srbi, nažalost, i dalje ne priznaju agresiju na Bosnu i Hercegovinu te govore o građanskom ratu. Jedan od njih je i ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak, inače član srpske Partije demokratskog progresa (PDP), koji je od predsjednika Europske nogometne federacije (UEFA) Aleksandra Čeferina zatražio da s pehara namijenjenom osvajaču Europske lige ”ukloni bošnjačku ratnu zastavu” Bosne i Hercegovine. Candrak tvrdi kako ta zastava vrijeđa nebošnjake u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše Večernji list Crnadak je u pismu  naveo kako se na pokalu namijenjenom pobjedniku finalnog susreta Lige UEFA-e između Chelsea i Arsenala zajedno sa zastavama drugih država nalazi ratna zastava BiH, koja je bila bijela s plavim štitom i ljiljanima. Ovu zastavu, koju je koristila i bošnjačka Armija BiH, poslije rata zamijenila je plavo žuta zastava sa zvijezdama.

“Radi se o zastavi koja simbolizira samo jedan narod i vrijeđa druge narode koji žive u BiH. Srbi, Bošnjaci, Hrvati i drugi žive u BiH, a zastava na postolju je ratna zastava koja se koristila tijekom građanskog rata u BiH od 1992. do 1995.”, naveo je Crnadak u pismu Čeferinu. Dakle, Crnadak govori o građanskom ratu i dalje, Europa, s obzirom kako je na neki način Bosna i Hercegovina pod međunarodnim protektoratom, to i dalje tolerira.

Crnadak je izrazio uvjerenje da se radi o “nenamjernoj pogrešci”, te je zatražio da se prije završne utakmice UEFA Europske lige 29. svibnja “ispravi nepravda i u postolje pokala stavi službena zastava BiH, jer ova koja se sada nalazi na trofeju to nije”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar vanjskih poslova BiH o pismu koje je uputio predsjedniku UEFA-e  i članove Predsjedništva BiH. Podsjetimo, pokal UEFA lige, napravljen je od srebra, a u njegovu postolju nalaze se utisnute zastave svih zemalja članica europske kuće nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.