Štimac: Može se izjednačiti nerealna očekivanja i realnost, to je ljepota nogometa

štimac
Foto: fah

Igor Štimac potpisao je ugovor s indijskom reprezentacijom te će je s izborničkog mjesta voditi na Azijski kup, koji se održava u lipnju i srpnju iduće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne planiram ostati nakon Azijskog kupa tako da se ta klauzula ovdje ne može promijeniti. Strastveno sam radio sve što sam mogao za dečke i uložio sam cijelo svoje znanje u njihov razvoj – u vođenju momčadi, poboljšanju njihove tehničke kvalitete, mentalnom sklopu i fizičkoj spremi. Također sam im dao znanje o prehrani”, izjavio je Štimac u intervjuu za indijski Sportstar.

“Moja odgovornost je da Indiju odvedem korak dalje. Moramo raditi još jače i postići nešto više. No moramo biti realni i vidjeti koliko smo uložili u nogomet i koliko smo iza najjačih azijskih država po tom pitanju, po kvaliteti lige, bazi talenta i posebice po ulaganjima u razvojne programe”, poručio je Štimac pa su ga pitali kako izjednačiti pomalo nerealna očekivanja Indijaca i realnost, na što je odgovorio:

“Ja vjerujem da se to može, to je ljepota nogometa. Mogli ste vidjeti kako je hrvatski klub Dinamo Zagreb pobijedio Chelsea, prije par godina Leicester je osvojio Premier ligu. Makedonija je u gostima pobijedila Italiju i uskratila joj odlazak na Svjetsko prvenstvo. To je nogomet, morate se usredotočiti na to da iskoristite šanse koje dobijete.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.