Štimac otkrio: ‘Nisu me otjerali ni Šuker ni Mamić. Zna se tko me potjerao i zbog čega’

Foto: Snimka zaslona

Bivši hrvatski izbornik Igor Štimac gostovao je na Sport klubu, u njihovu Podcastu i tom je prilikom naglasio kako ga nisu potjerali niti Davor Šuker, niti Zdravko Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štimac je vodio Hrvatsku u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu.

“Davor me nije nogirao, mi smo ostali dobri prijatelji. Ispunio sam svoje zadatke i smatrao sam da mi se treba vjerovati, ali sam moralno i odgovorno ponudio mandat zbog atmosfere koja se tad kreirala. Uvijek ispred svega stavljam hrvatski nogomet, pa i ispred sebe. To su bile najteže kvalifikacije, u najtežim okolnostima, osam utakmica smo gostovali, takva je bila atmosfera, ali svejedno smo ostvarili ciljeve”, rekao je Štimac.

Otkrio je što se sve događalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nisu mene porazili Mamić, Šuker ili Marković, najmanje Vlatko koji je tad već bio dosta bolestan. Mene je porazila korumpirana država, to svi znaju. To nije bio moj poraz, nego države u kojoj živimo. Nakon toga što sam ja imao od opcija, a toliko sam toga dao za hrvatski nogomet. Kad se događalo sve ono oko izbornika u to vrijeme pred SP u Brazilu bila je jedna vrlo specifična situacija i u mom domu.”, kaže i dodaje:

“Bilo mi je zabranjeno baviti se nogometom u iduće dvije godine nakon izbora, a to sam dobio od HNS-a jer sam se usprotivio. Ja sam im bio izlaz jer sam znao da su se u HNS-u silno bojali poraza od Srbije. Za razliku od njih ja nisam. Vidio sam tu izlaz za sebe i ljude, ali nismo uspjeli. Znao sam da će mnogi krivo govoriti tada, svjestan sam toga. Zlih jezika i oštrih pera ima, nas žele vratiti tamo odakle smo krenuli”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.