Stipe Pletikosa uoči dodatnih kvalifikacija: ‘Svi moramo dati potporu Vatrenima, žalosti me da i Osijek želi bojkotirati reprezentaciju’

Foto: fah

Kako smo već pisali privremeni izbornik Zlatko Dalić i dalje ostaje na klupi Vatrenih, barem još dvije utakmice dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Ako će Hrvatska, što svi očekuju, izboriti SP u Rusiji Dalić će vjerojatno ostati, iako za sada radi bez ugovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povodom najnovijih zbivanja oko Dalića te činjenice da su se Vatreni ipak plasirali u dodatne kvalifikacije u emisiji Stadion HRT-a gostovao je bivši hrvatski reprezentativac Stipe Pletikosa, kome nije jasno zašto je HNS imao potrebu nakon svega raspravljati o Daliću.

“Jedina logična stvar koja se mogla dogoditi je da Dalić ostane izbornik. Nije jasna situacija kako se uopće došlo do toga da se sada raspravlja treba li on biti taj, jer je načinom kako je vodio utakmicu protiv Ukrajine to apsolutno zaslužio”, rekao je bivši vatreni čuvar mreže na HRT-u.

Pletikosu je iznenadila odluka da se utakmica dodatnih kvalifikacija igra na Maksimiru, što je razljutilo navijače u Osijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mislim da je u ovom trenutku najvažnije dati podršku momčadi da ode na SP, a probleme i borbe oko Saveza ostaviti za kasnije. Problema ima, nagomilani su. Žalosti me što čitam da i Osijek želi bojkotirati reprezentaciju. To si ne smijemo u budućnosti nikad više u dopustiti. Sad je najbitnije ostvariti cilj, a borbe moramo ostaviti za nakon utakmica”, poručio je Stipe Pletikosa.

Podsjetimo, ždrijeb dodatnih kvalifikacija je u utorak, od 14 sati. Hrvatska bi kao nositelj mogla dobiti jednu od četiri sljedeće reprezentacije: Sjeverna Irska, Švedska, Republika Irska, Grčka. Što o potencijalnom protivniku misli Pletikosa i tko bi bio idealan protivnik Vatrenima?

Grci definitivno, izbjegao bih otočke momčadi, s njima smo uvijek imali napete utakmice, posebno kad bi igrali drugu utakmicu u gostima. Grci nemaju generaciju koja bi nas mogla ugroziti...”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, mnogi smatraju da bi zapravo Sjeverna Irska bila protivnik Hrvatskoj po mjeri, barem za ovu fazu natjecanja, kada ulazimo u završni dio jesenske sezone. S druge strane mnogi žele izbjeći Švedsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.