Strahonja kategorički: Skandalozni nepostojeći jedanaesterac odlučio finalista Eura

Foto: fah

Engleska je s 2:1 nakon 120 minuta igre pobijedila Dansku i izborila prvi put u povijesti finale Eura, u kojemu će igrati s Italijom, no ključan trenutak bio je kazneni udarac za Englesku dosuđen zbog pada Sterlinga u 102. minuti. Iako je Schmeichel obranio udarac Harryja Kanea s bijele točke, engleski kapetan zabio je nakon odbijanca, a HRT-ov ekspert za suđenje Marijo Strahonja u emisiji EUROPEO konstatira da se taj ključni trenutak polufinala – nije trebao dogoditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, kazneni udarac zbog pada Sterlinga 38-godišnji Nizozemac Danny Makkelie nije niti trebao dosuditi, tvrdi Strahonja.

– Baš sam tužan i emotivno potrošen, uvijek gledam suce pozitivno i pokušavam vidjeti zašto se nešto dogodilo, no ovo je neprihvatljivo, skandalozno, sudi se kazneni udarac mimo ritma utakmice, neprihvatljivo i od strane suca, a i od VAR sobe. Ovdje ne postoji kontakt, ako je već sudac nasjeo na ovaj pad Sterlinga onda je VAR soba morala sucu dati drugu priliku, kaže Strahonja i nastavlja:

– On je donio odluku iste sekunde, to se vidjelo. U tom trenutku imao je obavezu prenijeti u VAR sobu što je vidio, rekao je da je netko udario Sterlinga po nozi. Ali ako je to za suce u VAR sobi kontakt za kazneni udarac, onda oni više nikad ne bi trebali suditi. Samo su mu trebali reći “Evo ti druga prilika, pogledaj snimku i sam procijeni”. Ne mogu objasniti kako se to uopće moglo dogoditi, pa ti suci prolaze bezbroj edukacija. Ovo je situacija gdje je sve jasno, apsolutno neprihvatljiva odluka, zaključio je Strahonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S njim su se složili Robert Prosinečki i Anton Samovojska.

– Englezi su bili malo bolji, ali njihov stadion je nekako donio to da dođu Englezi do finala. Sigurno su Danci pokradeni, žao mi je jer su dali sve od sebe. O ovome će se dugo pričati, ali nema povratka, Englezi idu dalje, ali baš sam žalostan zbog Danaca, dodao je Prosinečki.

– Tužno je gledati to što se dogodilo, za ovom utakmicom će ostati ogromna mrlja. No to se valjda moralo dogoditi, jer ne mogu drukčije objasniti reakciju suca, svirati jedanaesterac u situaciji gjde ne vidiš kontakt, pa taj pad, simuliranje, strašno. To se događa, 1966. je Engleska u svom prvom velikom finalu s Njemačkom na SP-u i kod 2:2 je lopta udarila u gredu i udarila malo iza crte, ali pomoćni sudac je kategorički tvrdio da je gol, 3:2 za Englesku, i to je bilo to, a danas nitko ne može uz svu tehnologiju ustvrditi da je tog gola bilo, kaže Samovojska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.