Streljaštvo: Vlatka Pervan osvojila 7. mjesto na Europskom prvenstvu

Hrvatska reprezentativka Vlatka Pervan osvojila je sedmo mjesto u gađanju zračnim pištoljem na Europskom prvenstvu u Moskvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pervan je u finalnoj seriji u Olimpijskom sportskom centru pogodila 94,9 krugova popravivši za jednu poziciju osmo mjesto iz kvalifikacija. Zlato je osvojila Njemica Stefanie Thurmann (196,8) ispred sunarodnjakinje Monike Karsch (194,9) i Bjeloruskinje Viktorije Čajko (176,6). Pervan u finalu nije gađala kako može, ali je plasman u finale europskog prvenstva nakon dugo vremena veliki uspjeh za članicu Končar-Zagreba 1786. Najbolji rezultat na velikom natjecanju ostvarila je na svjetskom juniorskom prvenstvu u Barceloni 1998. gdje je osvojila naslov juniorske svjetske prvakinje malokalibarskim pištoljem 30+30.

Marija Marović u Moskvi nije uspjela izboriti plasman u finale, sa pogođenih 380 krugova zauzela je 13. mjesto, dok je Zlatka Hlebec bila 33. sa 373 kruga.

U disciplini zračnom puškom za muške, naš jedini predstavnik Petar Gorša nije dobro odgađao meč i sa 612,9 krugova zauzeo je slabo 50. mjesto od 57 natjecatelja. Zlato je osvojio Ukrajinac Aleh Carkov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra su na rasporedu posljednje dvije discipline EP-a, zračna puška za žene i zračni pištolj za muške. U obje kategorije nastupiti će hrvatski strijelci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.