Šuker o pandemiji koronavirusa i otkazivanju EURA 2020: ‘Glasat ću da se odgodi, ovo nikad nije viđeno u povijesti sporta’

Foto: fah

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker, dao je intervju novinarima Novog lista, a glavna tema razgovora bila je pandemija koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dogodilo se nešto nikad viđeno u povijesti sporta. Moramo biti zabrinuti za zdravlje sportaša, navijača i svih ostalih konzumenata u nogometu, ali i sportu općenito. Ovo je izvanredna situacija koju nitko nije mogao predvidjeti, ali s njom se moramo nositi. Pristupili smo ovom problemu maksimalno odgovorno, a nije jednostavno. Ovo je katastrofa za sport i privredu, ali ljudski životi svima nam moraju biti na prvom mjestu”, rekao je.

“Imajući u vidu preporuke stožera za civilnu zaštitu i novonastalu situaciju u Hrvatskoj, odnosno povećanje broja osoba zaraženih koronavirusom, Izvršni odbor HNS-a donio je razumnu odluku. Na žalost, došlo je vrijeme da moramo gledati što jedemo i pijemo, kako i s kim se družimo. Korona ne bira, napada sve, može se pokupiti i na kopački. Prekidi ili odgode natjecanja uvijek su najnepopularnije mjere, ali nije bilo drugih mogućnosti. Uostalom, nismo jedini, svi su nacionalni savezi u Hrvatskoj postupili isto, a primjer nogometa na europskoj su razini dijelili su i svi ostali sportovi. I ne samo na europskoj razini, evo odgođen je početak Formule 1, ne igra se NBA liga, otkazana je čuvena biciklistička utrka Giro d’Italia…”, istaknuo je.

Govorio je i o mogućnosti otkazivanja Europskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bojim se da se Europsko prvenstvo neće igrati ove godine. To će, uostalom, biti i moj stav tijekom videokonferencije ovoga utorka na kojem će UEFA, predvođena predsjednikom Aleksanderom Čeferinom i članovima Izvršnog odbora, a uz sudjelovanje predstavnika 55 članica, donositi konačnu odluku o pitanju održavanja EURO-a 2020.

Trebamo imati u vidu da se ovako nešto dogodilo prvi put. Eh, sad, kako do kraja odraditi nacionalna prvenstva i natjecanja pod ingerencijom UEFA-e… Ima dosta mogućnosti, moguće je, recimo, nokaut fazu svesti na jednu, umjesto na dvije utakmice, mi u UEFA-i u svakom slučaju već imamo razrađene A, B i C opcije, ali bilo bi neozbiljno od mene bilo što otkrivati prije no što donesemo odluke na već spomenutoj video-konferenciji. Puno je špekulacija, ali pratit ćemo kako će se stvari razvijati i donositi prave odluke prema onome što za većinu bude najpovoljnije. U svakom slučaju, bit ćemo pametniji poslije utorka, ljudski životi su najvažniji”, zaključio je Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.