Svjetska liga: Hrvatska – Turska 13-3

U 1. kolu C skupine Svjetske vaterpolske lige reprezentacija Hrvatske je u Zagrebu očekivano u utorak pobijedila Tursku sa 13-3 (3-0, 3-0, 3-1, 3-2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri gola za Hrvatsku postigao je “povratnik” Bošković, Burić i Dobud su dali po dva, a po jedan pogodak su upisali Lončar, Bukić, Bušlje, Sukno i Macan. Strijelci su za Tursku, za koju igraju Dubrovčanin Josip Šutalo i Splićani Ivan Bebić i Ivo Brzica, bili Aksentijević, Šutalo i Korolija.

Utakmica s Turskom ostat će zapamćena po povratku u reprezentaciju dvojice igrača koji su na OI u Londonu osvojili zlatno odličje braniča Damira Burića (33) i napadača Mihu Boškovića (31) te po tome što je po prvi put odigrana, ne u 30 metarskom, nego u bazenu od 25 metara u kojima će se odigrati i sve ostale kvalifikacijske utakmice i finalni turnir Svjetske lige, koji će se od 23. do 28. lipnja 2015. održati u talijanskom Bergamu.

U skupini C još su i reprezentacije Crne Gore, Francuske i Italije, a pobjednici skupina A i B izborit će plasman na finalni turnir na koji iz naše skupine idu dvije momčadi, jer je Italija kao domaćin automatski osigurala nastup na završni turniru čiji će pobjednik osigurati plasman na OI u Rio de Janeiru 2016. godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeću utakmicu odabranici izbornika Ivice Tucka odigrat će 9. prosinca na gostovanju u Francuskoj, dok u trećem kolu 29. prosinca u Rijeci dočekuju najozbiljnijeg konkurenta za plasman u Bergamo reprezentaciju Crne Gore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.