Svjetsko prvenstvo 2018 – Još jedno prazno mjesto, Peru ili Novi Zeland

Foto: fah

Nakon što je Australija pobijedila Honduras i izborila plasman na svjetsko prvenstvo, ostala je još jedna viza za put u Rusiju, a dobit će je Peru ili Novi Zeland.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva utakmica u Wellingtonu je završila bez golova, a u noći sa srijede na četvrtak slijedi uzvrat u Limi.

Dvoboj na stadionu Estadio Nacional s posebnom pažnjom pratit će u Danskoj i Srbiji. U slučaju pobjede domaćina, Peru ostaje u drugoj jakosnoj skupini, Danci sele u treći razred, a Srbi u četvrti. U slučaju da Novi Zeland priredi iznenađenje, Danska će ući u drugi ‘bubanj’, Srbija u treći, dok Novi Zeland ulazi u četvrti jaskoni razred.

Europu će u Rusiji predstavljati Hrvatska, Švedska, Švicarska, Njemačka, Engleska, Belgija, Španjolska, Poljska, Island, Srbija, Francuska i Portugal, te naravno, domaćin Rusija. Afriku će predstavljati Senegal, Nigerija, Egipat, Maroko i Tunis, Južnu Ameriku Brazil, Urugvaj, Argentina i Kolumbija, Aziju Iran, Japan, Južna Koreja, Saudijska Arabija i Australija, a Sjevernu i Srednju Ameriku Meksiko, Kostarika i Panama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ždrijeb skupina World Cupa održat će se 1. prosinca u Kongresnoj palači Kremlin u Moskvi, a SP je na rasporedu od 14. lipnja do 15. srpnja iduće godine.

JAKOSNE SKUPINE:

PRVA JAKOSNA SKUPINA: Rusija, Njemačka, Brazil, Portugal, Argentina, Belgija, Poljska, Francuska

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DRUGA JAKOSNA SKUPINA: Španjolska, Švicarska, Engleska, Kolumbija, Meksiko, Urugvaj, HRVATSKA, Peru ili Danska

TREĆA JAKOSNA SKUPINA: Island, Kostarika, Švedska, Irska ? Tunis, Egipat, Senegal, Iran, Danska ili Srbija

ČETVRTA JAKOSNA SKUPINA: Nigerija, Australija, Japan, Maroko, Panama, Južna Koreja, Saudijska Arabija, Srbija ili Novi Zeland

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.