Svjetsko prvenstvo u karateu: Oslabljena, ali optimistična hrvatska reprezentacija otputovala u Linz

Foto: facebook

Dvadeset troje hrvatskih natjecatelja nastupit će na 23. Svjetskom prvenstvu u karateu što sutra počinje u austrijskom gradu Linzu, a unatoč izostancima višestruke osvajačice odličja Jelene Kovačević te Azre Saleš i Ivone Tubić, članica srebrne ekipe u borbama s prošlog EP-a, hrvatski reprezentativci su optimisti uoči prvenstva na kojem se očekuje nastup 1166 natjecatelja iz 118 zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osobito se to odnosi na Anu Lenard (do 61 kg) te Mašu Vidić (iznad 68 kg) koje su se i iz Francuske s EP-a u Montpellieru vratile s medaljama brončanog sjaja. Ženska ekipa u borbama (Bujas Čelan, Saleš, Tubić, Lenard) osvojila je srebro, a selekcija u katama (Ermenc, Padovan, Stolar) na istom prvenstvu stigla je do ekipne bronce.

U obje ekipe došlo je do promjena, pa su izbornici morali posegnuti za zamjenama. Stoga su članovi hrvatske reprezentacije na SP-u u Linzu:

kate (M) – ekipno – Ivan Ermenc, Ivan Glavaš, Nikola Solomun

Tekst se nastavlja ispod oglasa

kate (M) – pojedinačno – Tomislav Stolar

kate (Ž) – ekipno – Vlatka Kiuk, Mihaela Petrović, Nika Jukić

kate (Ž) – pojedinačno – Vlatka Kiuk

Tekst se nastavlja ispod oglasa

borbe (M) – ekipno – Enes Garibović, Andjelo Kvesić, Alan Šurbek, Ivan Kvesić, Ivan Martinac, Dino Povrženić, Zvonimir Živković

borbe (M) – po kategorijama – Marko Rukavina (do 60 kg), Boran Berak (do 67 kg), Enes Garibović (do 75 kg), Ante Mrvičić (do 84 kg), Anđelo Kvesić (iznad 84 kg)

borbe (Ž) – ekipno – Ana-Marija Bujas Čelan, Ana Lenard, Ivana Bebek, Allesandra Hasani

Tekst se nastavlja ispod oglasa

borbe (Ž) – po kategorijama – Monika Berulec (do 50 kg), Allesandra Hasani (do 55 kg), Ana Lenard (do 61 kg), Ivana Bebek (do 68 kg), Maša Vidić (iznad 68 kg)

sportaši s invaliditetom: Ivica Vuković, Miroslav Rakić, Nemanja Kojčić

Esad Garibović je izbornik muške reprezentacije u borbama, a Dragutin Galina će voditi ženski dio. Izbornik za kate u obje konkurencije je Tihomir Grgić, a sportaše s invaliditetom vodi Danijel Kifner.

Hrvatska je do sad na svjetskim prvenstvima osvojila 14 medalja, a naslovima svjetskih prvaka okitili su se Junior Lefevre (do 70 kg) 2000. godine u Muenchenu i Danil Domdjoni (do 60 kg) 2008. godine u Tokiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je prvo svjetsko prvenstvo otkako je karate dobio status olimpijskog sporta i uvršten u program OI 2020. u Tokiju, ali natjecanje u Linzu ne ulazi u olimpijski kvalifikacijski proces.

Prva borbe započinju u srijedu u 9 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.