Kazna za španjolski nogometni savez zbog kršenja pravila o transferu maloljetnih nogometaša

Foto: fah

Nakon Real Madrida i Atletico Madrida FIFA je u utorak kaznila i Španjolski nogometni savez (RFEF), ali ovaj put samo financijski u visini od 203.000 eura zbog kršenja pravila o transferu maloljetnih nogometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RFEF je “dobio rok od dodatnih šest mjeseci za uređivanje svog pravilnika i sustava koji je na snazi vezan za transfer maloljetnika u svojoj zemlji”, stoji u priopćenju FIFA-e u kojem je Španjolskom savezu upućeno i upozorenje.

Do ove je sankcije došlo nakon istraga koje su vodili Sustav regulacije transfera FIFA-e (TMS), a onda i disciplinska komisija FIFA-e vezano za sudjelovanje maloljetnih nogometaša Reala (u razdoblju između 2005. i 2014. godine) i Atletica (između 2007. i 2014.) u natjecanjima .

Zbog tih kršenja ova su dva madridska kluba dobila u siječnju zabranu dovođenja novih igrača u razdoblju od godine dana. Nakon što je u rujnu odbačena njihova žalba ta se zabrana počinje provoditi iduće godine u dva prijelazna roka – u siječnju u zimskom prijelaznom roku te u kolovozu u ljetnom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, Atletico je dobio i kaznu i visini od 821.000 eura, a Real od 328.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.