Svjetsko prvenstvo, Laser: Cipranin Pavlos Kontides i dalje vodeći, Tonči Stipanović 14.

Foto: fah

Cipranin Pavlos Kontidos i dalje je vodeći nakon trećeg plova Svjetskog prvenstva klase Laser radial u Splitu, dok je hrvatska uzdanica i srebrni olimpijac Tonči Stipanović napredovao na ukupno 14. mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je jedrenje zahtjevan sport, ali ne samo sportašima, već i u organizacijskom smislu, vidjeli smo ovog petka. Naime, od jutra se čekao povoljni vjetar i mogućnost izlaska jedriličara na regatno polje. A vrijeme se ‘smilovalo’ tek u poslijepodnevnim satima, kada je zapuhao jugoistočni vjetar jačine od 10 do 12 čvorova, na polju ispred Žnjana. Nažalost, zbog kasnog isplovljavanja, jedriličari su u petak uspjeli okončati tek jedan plov, pa će im subota, naravno, ovisno o vjetru donijeti tri preostala plova do okončanja kvalifikacija. U nedjelju, ponedjeljak i utorak na rasporedu su finalni plovovi za odličja.

U ovim vremenskim uvjetima, opet se je odlično snašao Cipranin Pavlos Kontides, koji je i u petak bio pobjednik svoje skupine. Povezao je dakle tri pobjede u tri plova.

‘Uspio sam i ovog puta prvi stići kroz cilj, ali ne zanosim se ulogom favorita jer ovdje je jako puno dobrih natjecatelja, a do kraja prvenstva ima i puno utrka.Moram ići dan po dan, utrku po utrku. A o pobjedniku će se ionako odlučivati vjerojatno tek u utorak’, rekao je Kontides, kojeg trenira Stipanevićev trener Jozo Jakelić,a koji je Cipraninu pomogao u osvajanju olimpijskog srebra u Londonu 2012. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Da, u Splitu boravim puno vremena. I osjećam se kao da mi je ovdje drugi dom. Poznajem more, ali najvažnije mi je da treniram s odličnim jedriličarima, poput Tončija Stipanovića i Filipa Jurišića’.

Inače, s Kontidesom u žutoj skupini jedrio je i naš Jurišić, koji je u trećem plovu osvojio peto mjesto. Odličan je bio i Rus Sergej Komisarov koji je napredovao na treće mjesto ukupno.

‘U petak je bilo bolje nego u četvrtak, ali se nadam da će u subotu u preostala tri plova, kada se očekuje i puno jači vjetar, biti još bolje. Želim odjedriti ove kvalifikacije sa što manje pogrešaka odnosno bez puno riskiranja’, poručio je Filip Jurišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

Hrvatski jedriličar, jedan od favorita za osvajanje medalje na ovom svjetskom prvenstvu, Tonči Stipanović, u plavoj je skupini osvojio četvrto mjesto, te napredovao za četiri mjesta u ukupnom poretku. Francuz Jean Baptiste Bernez bio sedmi, a Tonko Kuzmanović također je ostvario zapažen rezultat te je u istoj skupini zauzeo 14. mjesto.

U crvenoj skupini ovog puta priliku da odmjere snage imali su osvajači olimpijskih medalja iz Rija, Tom Burton i Sam Meech, a uspješniji je bio Novozelanđanin Meech, koji je osvojio drugo mjesto dok je Burton bio šesti.

U ukupnom poretku trenutno je vodeći Pavlos Kontides, drugi je Sam Meech, treći Sergej Komisarov, dok su hrvatske uzdanice, Tonči Stipanović i Filip Jurišić, na 14. odnosno 24. mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.