Terzić kao glavna tema: ‘Glava mi je njemačka, srce balkansko, a jezik nešto između’

Foto: snimka zaslona

Hrvatsko-njemački trener Edin Terzić postao je glavna tema medija nakon pobjede dortmundske Borussije protiv PSG-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Glava mi je njemačka, srce balkansko, a jezik nešto između”, rekao je jednom prilikom Terzić o sebi.

Njegov je otac iz Doganovaca kraj Donjeg Vakufa, mještani ga poznaju pod nadimkom Bićo, dok mu je majka Ružica Hrvatica iz Osijeka.

Dosta davno su se odselili u Menden, sinovi Alen (1980.) i Edin (1982.) rođeni su u Njemačkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Ovako je Borussia Dortmund s navijačima slavila ulazak u polufinale Lige prvaka

Tako Eden ima hrvatsko državljanstvo. Inače je dijete dortmundske Borussije, igračku karijeru prekinuo je rano zbog ozljeda, ali ubrzo je krenuo u trenerske vode.

Bio je i skaut, pa se zna situacija kad ga je pozvao tadašnji izbornik Slaven Bilić prije Eura 2012. godine kako bi detaljno snimio i analizirao naše protivnike. Ubrzo se Terzićev način rada svidio Biliću i išao je s njim u Bešiktaš i West Ham.

Poslije toga se vratio u svoj klub, 2018. godine bio je asistent Lucienu Favreu. Favre je dobio otkaz, a Terzić je uspješno sezonu priveo kraju osvojivši DFB Pokal. Čelnici kluba odlučili su preseliti Terzića na poziciju tehničkog direktora, dok je Marco Rose preuzeo prvu momčad. Nakon sporazumnog raskida ugovora Rose je napustio klub i Terzić je prihvatio trenersko mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.