Tin Srbić osvojio zlatnu medalju na Europskom prvenstvu: Izvukao sam maksimum, stvarno sam ponosan

srbić
Foto: fah

Hrvatski gimnastičar Tin Srbić osvojio je zlatnu medalju na preči u svojem trećem finalu na europskim prvenstvima. Naš Tin bio je najbolji u posljednjem finalu s kojim je zatvoreno ovogodišnje Europsko prvenstvo u turskoj Antaliji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tin je u lov na još jednu veliku medalju krenuo kao peti prečaš. Srbić je osvojio zlato s rezultatom 14.233, drugi je Talijan Carlo Macchini s 14.200, a broncu je osvojio Ukrajinac Illia Kovtun s 13.966.

– Zlatna medalja, prvo europsko zlato i prvo zlato na velikim natjecanjima nakon skoro šest godina i Montreala 2017. godine. Bilo je između puno srebrnih medalja, stvarno sam se nadao da mogu danas iz sebe izvući taj maksimum i osvojiti zlato. Uspio sam, išao sam u finalu s tom novom vježbom s početnom ocjenom 5,9. Odradio sam jako dobro. Znao sam da ću biti jako, jako blizu Carla Macchinija iz Italije, koji je dobio 14,2 i da ćemo se stvarno potući za to zlato. Eto, tih 0,033 prevagnulo je na moju stranu. Stvarno sam presretan i preponosan na to što sam izvukao, pogotovo iz prošle sezone. Puno sam naučio, puno toga upotrijebio u ovoj sezoni, dobro se osjećam, napredujem i ovo europsko zlato je jedna stvarno velika nagrada, rekao je Tin Srbić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.