Tinejdžer Yamal srušio rekord protiv Hrvatske, a onda ponovno ispisao povijest

epa11468931 Lamine Yamal of Spain celebrates scoring the 1-1 during the UEFA EURO 2024 semi-finals soccer match between Spain and France in Munich, Germany, 09 July 2024. EPA/RONALD WITTEK

Španjolska senzacija Lamine Yamal postao je najmlađi strijelac na Europskom prvenstvu za muškarce nevjerojatnim izjednačujućim pogotkom protiv Francuske. Učinio je to sa samo 16 godina i 361 danom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelonin ofenzivac je savršeno plasiranim udarcem izvan protivnikova okvira od 16 metara, nakon što se dovoljno dobro namjestio, vratio kadar Luisa de la Fuentea natrag u polufinale nakon zaostatka od 1:0 i u konačnici za rekordno četvrto finale Eura za Španjolce, pišu Sportske novosti.

Probio je sličnu dobnu granicu i na početku turnira, postavši najmlađi igrač koji je ikada igrao na Europskom prvenstvu, i to upravo protiv Hrvatske u grupnoj fazi, kada je upisao i asistenciju za konačnih 3:0 “Furije”. Osim spomenute, dodao je još dva puta za pogodak u prvih pet susreta Španjolske.

Yamal je rođen 13. srpnja 2007. godine, tako da sve ove uspjehe “piše” te nekoliko dana prije svoga 17. rođendana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.