Tko može reći kako Modrić nije zaslužio da ga Dalić pusti? Vatrenima tri mjeseca prije SP-a nisu potrebne međusobne trzavice na medijski pogon!

Foto: Twitter

Hrvatska nogometna reprezentacija kasno noćas, ili rano ujutro u 4 sata po hrvatskom vremenu, igra drugu prijateljsku utakmicu američke turneje. Protivnik stari poznanik – Meksiko.  Podsjetimo, u prvoj utakmicu Peru je zasluženo svladao Hrvatsku koja je igrala gotovo u punom sastavu, ako izuzmemo ozlijeđenog stopera Liverpoola Dejana Lovrena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će prijateljsku utakmicu s Meksikom odigrati u jakom sastavu, iako bez šestorice standardnih igrača, kako smo već pisali izbornik Zlatko Dalić pustio je Modrića, Kalinića, Perišića, Brozovića Subašića, Mandžukića, da se vrate u Europu i priključe svojim klubovima, koji su to zatražili, iako, naravno, nemaju pravo takvo što tražiti, još manje inzistirati. Naime, Dalić je imao izbor i mogao je i odbiti zahtjev bogatih europskih nogometnih divova, a igrači su mogli ostati, kao što je ostao standardni prvotimac Barcelone Ivan Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meksikanci su ne bez razloga ljuti zbog činjenice da će im se Hrvatska u Dallasu suprotstaviti bez najvećih zvijezda, dok bi oni trebali igrati u punom sastavu. Na neki način nazvali su to nekorektnim potezom hrvatskog izbornika te traže kaznu za Hrvatsku.

Hrvatska će, kako smo već pisali, vjerojatno protiv Meksika zaigrati u sastavu: Lovre Kalinić, Strinić, Vrsaljko, Vida, Ćorluka, Badelj, Rakitić, Rebić, Kramarić, Kovačić, Pjaca. Bez obzira na izostanak Modrića i ostalih pet zvijezda Vatreni će igrati u jakom sastavu, mnogi će se složiti s ovom konstatacijom, tim prije jer neki, kao što su Nikola Kalinić, Marcelo Brozović, Mario Mandžukić…, nisu u osobitoj formi, za razliku od Kramarića, Rebića, koji noćas ulaze u igru od prve minute.

Neki, uključujući i reprezentativce te veterana Vedrana Ćorluku, nisu bili presretni činjenicom da je Dalić ipak odlučio pustiti zvijezde u Europu s obzirom kako je do početka Svjetskog prvenstva tek osamdesetak dana.  Naime, Vedranu nije jasno kako je moguće da tri mjeseca prije Svjetskog prvenstva, kad momčad treba graditi atmosferu i zajedništvo, šestorica igrača napuste pripreme. Ćorluka je ovakvom porukom podijelio sportsku javnost, a sasvim sigurno mnogima neće biti draga takva poruka iskusnog igrača kojeg čeka mukotrpan rad kako bi povratio formu u kojoj je bio prije pauze te ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je na poruku Vedrana Ćorluke reagirao Otto Barić, inače bivši hrvatski izbornik, koji se na klupi Vatrenih našao na Europskom prvenstvu 2004. godine?

”Vedran Ćorluka ponio se kao kapetan i ostao u SAD-u, dok je Luka Modrić, kapetan reprezentacije, otišao s priprema. To je djetinjasto! Kako se sad momčad može uigrati”, rekao je Barić, koji, dakle, tvrdi da je hrvatski stoper u pravu.

Međutim, posve drugačije mišljenje ima još jedan bivši hrvatski izbornik legendarni Miroslav Ćiro Blažević, koji tvrdi:  ”Vedran Ćorluka nije u pravu i bolje bi mu bilo da misli kako se što prije vratiti u formu. Neka priča na terenu…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barić smatra da su Modrić i ostali trebali ostati uz Vatrene, s obzirom kako je veliki Lionel Messi ostao uz Argentinu... ”U redu je pustiti jednog ili dva igrača ako su ozlijeđeni ili su previše igrali, kao Modrić. Ali šestoricu?! To je djetinjasto. Ne kažem da je izbornik kriv, ali nije u redu od onoga tko je organizirao turneju. Ako Meksiko igra s najboljim igračima, onda nije korektno da im i mi ne suprotstavimo najbolje. Ne sviđa mi se to, to je predalek put da bi igrači nešto malo odigrali i vraćali se doma. Kako se sad momčad može uigrati? Bilo bi logično da su svi ostali. Za većinu igrača ovo je bila zabava. Ako može Messi ostati, iako nije igrao prvu utakmicu, onda mogu i naši igrači”, kazao je Otto Barić, kome se, naravno, u mišljenju suprotstavio Ćiro, koji se i inače s Barićem nikad nije previše slagao u mišljenjima, i koji ima sasvim drugi pogled na cijelu ovu zbrku:

”Čarli može pričati samo na terenu, bolje da se vrati u formu”, kazao je Ćiro, kome se nije svidio ”ispad Vedrana Ćorluke.”

”Ima on mjesto na kojemu može pričati, a to je teren. Ku… bi meni tako govorio. Bolje neka razmišlja kako se vratiti u formu u kojoj je bio na Euru u Francuskoj, on je naš najvažniji igrač. Ne znam kakav je bio dogovor Dalića i saveza s klubovima, ali dogovor se mora poštovati”, smatra Blažević, prenosi portal 24 sata.

S obzirom da se Svjetsko prvenstvo približava te da neki ključni igrači hrvatske reprezentacije, ili barem oni koji su donedavno bili ključni, nisu u osobitoj formi te ne igraju ni u svojim klubovima koliko su ranije igrali međusobna predbacivanja i nesuglasice ne koriste nikome. Naposljetku, tko može reći da jedan Luka Modrić, s obzirom na sve ono što mu se događalo posljednjih mjeseci, s obzirom na sve ono što je dao za Vatrene, kako je igrao u završnoj fazi kvalifikacija, nije zaslužio da ga se pusti u Europu? Uostalom, o tome se trebalo voditi računa prije američke turneje, a kad je već sve bilo gotovo. I prije utakmice s Perom znalo se što će se dogoditi, bilo je u startu jasno da će to pojedini mediji iskoristiti ne bi li unijeli razdor u reprezentaciju te narušili dobru atmosferu, koja inače vlada na okupljanjima Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.