Tko su potencijalni nasljednici? Iako je dao otkaz Zlatko Kranjčar nije glavni krivac Dinamovog debakla u Rijeci, klub nikad ranjiviji!

Foto: fah

Nakon debakla u Rijeci, na Rujevici, Dinamo je ostao bez trenera. Zlatko Kranjčar dao je ostavku kako ne bi bio smijenjen. Naime, još i prije utakmice u Rijeci predsjednik Dinama Mirko Barišić najavio je otkaz treneru koji je klub u teškim okolnostima ipak ugurao u Ligi prvaka. Klub je prodao sve glavne igrače, poput Pjace ili Roga, a istovremeno očekuju iste rezultate. Bez obzira što mislili o Kranjčaru ne čini nam se to pravedno. I drugi klubovi prodaju, neki kako bi preživjeli, neki kako bi zaradili, međutim, barem se pokušavaju pojačati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je u ovom trenutku u krizi, tu nema dvojbe, međutim, to je kriza koja je puno veća nego ranije isključivo zbog činjenice da je Dinamo slabiji i puno ranjiviji nego što je bio još od trenutka kada je Hajduk zadnji puta bio prvak države. Primjerice, s mladim igračima, od kojih dobar dio njih još uvijek nema ni dvadeset godina, teško je i u Hrvatskoj nogometnoj ligi osvojiti naslov, posebno s obzirom da je Rijeka, kao glavni Dinamov konkurent, vrlo stabilna ekipa, iako, naravno, nikad neće biti na razini kakav je Dinamo bio prije koju godinu. Dinamo treba pojačanja, svjesni su toga u Maksimiru, u zimskom prijelaznom roku modri će se pojačati.

Zlatko Cico Kranjčar se od kluba, s kojim praktički živi čitav život, oprostio u suzama, osjećaj da je izdan postoji, međutim, postoji i saznanje da on ipak on nije glavni krivac za sve što se u klubu dogodilo, dojam je da je netko prodavao kako bi, u slučaju da mora ići, neki bi rekli bježati, zaradio što više novaca, a što će s klubom nakon toga biti kao da nikoga nije briga.  Tko nakon Cice, glavno je pitanje u Maksimiru? Mnogi navijači žele povratak starog Petrinjca Marijana Vlaka, koji je Dinamova legenda i Dinamova je vrata čuvao u legendarnoj sezoni 1981./1982. ali i koji je i kao trener ostao zapamćen na klupi Dinama. Naime, prije 19 godina Dinamo je slavio protiv Partizana na Maksimiru 5:0, pobjeda koja je modrima dovela Newcastle na Maksimir jedna je od najvećih pobjeda u novijoj Dinamovoj povijesti. Ako se vratimo u 1997./1998. godinu nakon odlaska Marijana Vlaka,  kada je došao tada 43-godišnji Zlatko Kranjčar, kao miljenik Zlatka Canjuge, tribine su skandirale “ide, ide Vlak”, tražeći povratak popularnog trenera. Važno je reći da su Vlak i Kranjčar prijatelji i suigrači iz Dinamove mitske 1982., dobro se poznaju i uglavnom obojica gaje napadački nogomet.

Tko će naslijediti Kranjčara teško je reći, neki spominju da savjetnik Zdravko Mamić, čija je riječ zakon u Dinamu, favorizira Željka Kopića, spominje se i Zoran Zekić, trener Osijeka koji je prije tjedan dana na Maksimiru tukao upravo Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spominju se stranci, ali ne Van Gaal, Mourinho ili Guardiola, govori se tek o bivšem igraču Dinama Slovencu Srečku Katanecu, dok neki ispod glasa govore i o vječnim kandidatima i Dinamovim vatrogascima poput Kruna Jurčića, zagovornika ziheraškog nogometa, koji nikad na Maksimiru nije bio dobro prihvaćen. Iako se na marginama može čuti ime Igora Biščana teško je vjerovati da on ima šanse dok je Zdravko Mamić u klubu. Biščan je zajedno s Marićem, Šokotom i Šimićem žestoko kritizirao Zdravka Mamića.

Robert Prosinečki? Ne baš ozbiljno neki navode i bivšeg neuspješnog trenera Crvene zvezde te člana legendarne Dinamove (Croatijine) postave koja je demontirala Partizan 5:0 na Maksimiru, međutim, pitanje kako bi povratak “Velikog žutog” prihvatili navijači Dinama? Naime, odlazak u Zvezdu Dinamovi navijači ne opraštaju lako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.