Tomašević naredio brisanje murala BBB-a posvećenog Vukovaru, pa krivnju pokušao svaliti na HEP

Foto: Društvene mreže, narod.hr

Krivnju za brisanje murala na zagrebačkom Laništu posvećenog Vukovaru gradonačelnik Tomislav Tomašević i Možemo pokušali su svaliti na HEP, ali da to nije baš tako jasno je iz dokumenta koji je objavio Velimir Bujanec. Naime, nalog je izdao komunalni redar iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, na zahtjev predsjednika Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb – Zapad, Tomislava Vukoje iz platforme Možemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“TOMAŠEVIĆ JE KRIVNJU ZA UKLANJANJE MURALA BBB-a POKUŠAO SVALITI NA HEP, ALI BUJICA IMA DOKUMENT KOJI DOKAZUJE DA JE LAGAO: Nalog je izdao komunalni redar iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, na zahtjev predsjednika Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb – Zapad, Tomislava Vukoje iz platforme Možemo!
Tomislav Tomašević i drugovi iz Možemo danas su tijekom zasjedanja Gradske skupštine Grada Zagreba krivnju za uklanjanje murala BBB-a u Novom Zagrebu, pokušali svaliti na HEP. Dio oporbe, uključujući i Most, nasjeo je na tu priču, međutim, Bujica ima ekskluzivne dokumente i e-mail korespodenciju koja dokazuje posve suprotno!
Komunalna redarka Tatjana Banek iz nadležnog gradskog ureda, potpisala je nalog za uklanjanje murala još 09. listopada ove godine. HEP-u su naložili da u roku od 10 dana po primitku naloga, sa svoje trafostanice, žurno ukloni “mural neprimjerenog sadržaja”…
Mural BBB-a je komunalnom redarstvu kao “neprimjeren” prijavio predsjednik Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb – Zapad, Tomislav Vukoja, izabran s liste Tomaševićeve ekstremno lijeve platforme Možemo. Bujica posjeduje e-mail korespondenciju koja to i dokazuje.
U Novom Zagrebu upravo je u tijeku obnova murala, a na mjestu događaja okupilo se više stotina građana, među kojima dominiraju pripadnici BBB-a i hrvatski branitelji.
FOTO: Preslik dokumenta nadležnog gradskog ureda s potpisom komunalnog redara, iz kojeg se jasno vidi da je Tomaševićeva vlast naložila uklanjanje murala BBB-a…”, objavio je Velimir Bujanec na Facebooku.

Pravdanja Tomaševićevog zamjenika

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“HEP se očitovao i rekao da nije izdao nikakvu dozvolu za crtanje murala na trafostanici na Savskom gaju”, rekao je zamjenik gradonačelnika Zagreba Luka Korlaet na sjednici zagrebačke Gradske skupštine.

Rekao je kako su se na trafostanici donedavno nalazila dva murala. Jedan koji je bio “problematičan”, jer je bio posvećen Slobodanu Praljku, i drugi koji je bio posvećen Vukovaru i nalazio se na tri strane trafostanice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Korlaet tvrdi kako je cijeli slučaj pokrenut nakon prijave građana zbog murala o Praljku, nakon čega je HEP reagirao odlučivši prebojati čitavu trafostanicu.

“Nakon dojave građana, HEP je reagirao i odlučio prebojati sve četiri strane trafostranice. Preostale tri strane na trafostanici nisu bile problematične, no nažalost, u režiji HEP-a je prebojano sve”, ustvrdio je Korlaet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BBB već izrađuju novi mural

Nova TV da se u četvrtak u večernjim satima krenulo s izradom novog murala na trafostanici. Okupili su se Bad Blue Boysi koji su napravili ta četiri murala, kao i građani.

BBB-i kažu da imaju dozvolu HEP-a za mural koji upravo rade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.