Tour de Croatie: Belgijancu Claeysu četvrta etapa, Paterski zadržao vodstvo

Belgijanac Dimitri Claeys (Willems Veranda’s) pobjednik je četvrte etape biciklističke utrke “Tour de Croatie” vožene od Pule do Umaga u dužini od 155 kilometara, dok je vodstvo u ukupnom redoslijedu zadržao Poljak Maciej Paterski (CCC Sprandi Polkowice).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrta etapa koja se vozila cestama našeg najvećeg poluotoka bila je tehnički najmanje zahtjevna, a kako se i očekivalo nakon najteže etape vožene u petak, priliku za svojih “pet minuta” dobili su vozači koji su na Učku stigli s velikim zaostatkom.

U ranoj fazi etape iz glavne su se skupine izdvojila četiri vozača, dva Belgijanca iz momčadi Willems Veranda’s Dimitri Claeys i Gaetan Bille, Slovenac Jure Golčer (Felbermayr Simplon) i Poljak Pawel Bernas (Active Jet), te su 50-ak kilometarta prije cilja imali oko pet minuta prednosti u odnosu na peloton.

Ta se prednost ubrzano počela topiti kada su na čelo pelotona stigle momčadi CCC, RusVelo i Adria Mobil, pa je 15-ak kilometara prije cilja izgledalo kako će vodeća četvorka biti “progutana”, te da će se o etapnom pobjedniku odlučivati u masovnom sprintu. No, tada je peloton počeo oklijevati, pa je vodeća četvrorka uspjela sačuvati prednost. U samoj završnici je do izražaja došla brojčana nadmoć vozača iz Willems Veranda’sa, koji su se dobro nadopunjavali i zasluženo ostvarili etapnu pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Claeys je u završnom sprintu bio bolji od Bernasa, koji je bio drugi, dok je treće mjesto zauzeo Bille.

Uoči posljednje etape, koja će se voziti u nedjelju od Svetog Martina na Muri do Zagreba (177km), vodeći Poljak Maciej Paterski (CCC) ima 34 sekunde bolje vrijeme od drugog Slovenca Primoža Rogliča (Adria Mobil) i 51 sekundu ispred momčadskog kolege i sunarodnjaka Slywestera Szmyda, koji je na trećem mjestu. Najbolje plasirani hrvatski vozač Emanuel Kišerlovski (Meridiana Kamen) zauzima sedmo mjesto sa 1:47 minuta iza Paterskog.

REZULTATI:
1. Dimitri Claeys (Bel/Willems Veranda’s) 3:20:42
2. Pawel Bernas (Polj/Active Jet) isto vrijeme
3. Gaetan Bille (Bel/Willems Veranda’s) isto vrijeme
4. Jure Golčer (Slo/Felbermayr Simplon) +2
5. Liam Bertazzo (Italija) +42
6. Marko Kump (Slo/Adria Mobil) +42
7. Rino Gasparrini (Italija) +42
8. Roman Maikin (Rus/RusVelo) +42
UKUPNO:
1. Maciej Paterski (Polj/CCC) 18:05:46
2. Primož Roglič (Slo/Adria Mobil) +34
3. Slywester Szmyd (Polj/CCC) +51
4. Edward Rivasi (Italija) +1:00
5. Sergej Firsanov (Rus/RusVelo) +1:13
6. Branislav Samojlov (Bje/CCC) +1:41
7. EMANUEL KIŠERLOVSKI (HRV/Meridiana Kamen) +1:47
8. Davide Pacchiardo (Italija) +2:33

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.