Trener Cedevite Slaven Rimac uoči uzvrata protiv Cibone: ‘Moramo biti bolji,ništa nam neće biti poklonjeno’

Foto: fah

Nakon što je u prvoj utakmici finala doigravanja košarkaškog prvenstva Hrvatske, Cibona u srijedu u KC Dražen Petrović svladala Cedevitu sa 88-84, druga utakmica igra se na istom mjestu već u petak u 20 sati, a serija se igra na četiri pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Danas je regeneracija, a sutra je već utakmica. Mi moramo biti bolji. Normalno da ne možemo biti zadovoljni, s obzirom da smo izgubili, i moramo popraviti neke stvari u igri koje nisu bile dobre. Prije svega, početak i pristup nekim stvarima koje su osnove košarke i onda se možemo nadati boljem rezultatu”, izjavio je trener Cedevite Slaven Rimac.

Cedevitu je cijele sezone krasila čvrsta igra, zbog koje je i izborila drugo mjestu u regularnoj sezoni ABA lige.

“Na takav način moramo odgovoriti. Ništa nam neće biti poklonjeno. Pobjeda neće doći sama od sebe. Moramo se potući za nju, odigrati odgovorno, mora odigrati hrabro i pametno u napadu i to su stvari na koje ćemo ukazivati do utakmice. Nadam se da ćemo to popraviti i da ćemo pobijediti.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cibona je u prvoj utakmici pokazala koliko je opasan protivnik.

“Vidio sam jednu motiviranu momčad koja želi pobijediti. Stvarno su igrali timski i zasluženo pobijedili. Mi, osim desetak minuta, možda malo više, nismo funkcionirali ni u obrani ni u napadu i tako je jednostavno jako teško doći do pobjede. Da se i ona dogodila možda ne bi bilo zasluženo. Prema tome, okrećemo se drugoj utakmici. Ova je za nama i idemo probati izjednačiti seriju”, dodao je strateg Cedevite.

Kapetan Andrija Stipanović zna da Cedevita može bolje nego što pokazala u prvoj utakmici finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sigurno nismo pokazali naše najbolje i pravo lice u prvoj utakmici. Nedostajalo je puno koncentracije i htijenja, no što je tu je. I prošle godine smo gubili sa 0-1. Nema nam druge nego da stisnemo redove i da se vratimo na mod u kojem smo bili dok je trajala ABA liga jer ovo sigurno nije Cedevita koja je igrala ove godine. Igra se na četiri pobjede, ništa nije izgubljeno i već sutra očekujem da ćemo doći spremni, odgovorniji, s više želje i probati pobijediti.”

Cibona gaji drugačiji stil igre od Zadra.

“Sigurno da je Zadar igrao potpuno drugačiju košarku, ali mislim da je, ako ne nedostaje naše energije i ako smo sto posto fokusirani, sve do nas i nadam se da ćemo to već do iduće utakmice pokazati.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.