Trener Hajduka: “Biti prvi je naš san, ali susret sa Slavenom je trenutno važniji”

Valdas Dambrauskas hajduka
Foto: fah

Nogometaši Hajduka u nedjelju s početkom u 15 sati igraju utakmicu 23. kola Prve lige protiv Slaven Belupa na Poljudu točno na 111. rođendan kluba. Trener Dambrauskas najavio je susret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Četiri nova igrača su stigla, tko kreće u prvih 11 u nedjelju?

– To je jako teško pitanje, ne mogu vam to reći, sve ćete vidjeti u nedjelju. Svi treniraju, trude se i svi imaju priliku nastupiti.

Stanje s Biukom i status mladih igrača?

– Biuk, pod velikom sumnjom je njegov nastup sad u nedjelju, ali očekujemo da se vrati idući tjedan. Što se tiče mladih igrača, oni su naša budućnost, ja mislim da je odlično da imaju kraj sebe takve igrače poput Livaje i Kalinića. Imamo stvarno dobru momčad, u svlačionici moraš žrtvovati svoj ego, kako bi svi ostali skupa i kako bi se razvili.

Navijači žele biti prvi, može li Hajduk dobiti sve utakmice do kraja?

– To je vrlo lijepo pitanje. To je san svakog kluba, ali mislim da je najvažnije pobijediti u sljedećem susretu. Imamo još jedan trening i video analizu, igrači dobro rade i ako se budemo držali plana i pobijedimo, to je sve što me zanima. Ne zanima me što će se događati dalje u budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ima li pritiska s obzirom na cijelu euforiju u Splitu?

– Iskreno, jako malo čitam novine. Ne izlazim puno, prošle nedjelje sam prvi put s prijateljima iz Litve otišao do Rive, ne znam ni kako doći do tamo. Razumijem ljude što žele, ali to im ne možemo dati odjednom. Ovo je proces koji zahtijeva vremena, dolaze nam novi igrači, novi članovi stručnog stožera… Ne možemo sve postići u jednom danu. Još imamo 15 utakmica do kraja sezone, znamo da nismo savršeni i tražimo načine kako se poboljšati. Želim da se ljudi osjećaju dobro i ponosno, jer ovaj klub pripada ljudima. Ako se držimo zajedno, čarobne stvari se mogu dogoditi.

Kako vidite Kalinićevu suradnju s Livajom?

– Livaja će vam isto reći što i ja, a to je da svaki vrhunski igrač želi igrati s vrhunskim igračem. Mislim da je dobra stvar imati tako kvalitetne igrače u ekipi, ali sada trebamo raditi na tome da ih uigramo.

Hajduk bi se pobjedom sigurno popeo na ljestvici, s obzirom da Osijek i Rijeka igraju derbi?

– Ne želim pričati o tome “ako”, ne želim razgovarati o drugim utakmicama, nakon Slavena idemo analizirati odmah idućeg protivnika, pripremai idući trening.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako igrati protiv Slavena, imaju čvrstu obranu?

– Ja sam trener koji se voli prilagođavati, ne drugim već na ono što imamo, Slaven je jako dobra momčad, po formi u zadnjih par utakmica su iza nas i Dinama, imaju jako dobrog trenera. Postižu golove iz različitih pozicija, imaju mlade igrače u napadu, ako se koncentriramo na rođendan izgubit ćemo. Cilj nam je biti bolji nego u prošle dvije utakmice, naglašava Valdas.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.