U finalu četiri hrvatska gimnastičara, Filip Ude ispao na konju s hvataljkama

Hrvatski gimnastičari opet su oborili rekord, prvi put Hrvatska će imati čak četiri finalista na Europskom prvenstvu. U borbu za medalje u francuskom Montpellieru ušli su Andrej Korosteljev i Tomislav Marković na parteru, Robert Seligman na konju s hvataljkama, te Marijo Možnik na preči.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među njima nema srebrnog olimpijca i svjetskog doprvaka na konju s hvataljkama Filipa Udea, koji je u kvalifikacijama pao sa sprave.

“Došao sam ovdje osvojiti zlato, bio sam spreman za to, ali ovo jednostavno nije bio moj dan. Loše sam se osjećao, nisam se prilagodio na taj dosta mekani Gymnova konj i nije išlo. Pokušao sam se izvući, ali izgubio sam snagu i pao na spindlu. Iskreno, nisam jako razočaran. Unutra sam miran. Ne zabrinjava me ovo. Sad se okrećemo višeboju, a glavni cilj je otići na OI. Čeka me težak posao do jeseni i SP-a u Glasgowu, koje je kvalifikacijsko za Rio, ali spreman sam raditi. Na to sam uvijek spreman”, rekao je najtrofejniji hrvatski gimnastičar.

Korostoljev izborio prvo seniorsko finale

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kvalifikacijama je briljirao 19-godišnji Andrej Korosteljev koji je na tlu bio najbolje ocijenjeni gimnastičar i s 15,233 izborio svoje prvo veliko seniorsko finale.

“Očito je Montpellier moj sretan grad. Tu sam 2012. osvojio juniorsku broncu na parteru. To što sam prvi u kvalifikacijama neće me sada dići u nebo. Mogu ja i bolje napraviti”, rekao je Korostoljev.

Deset godina stariji Marković u finale je ušao s četvrtom ocjenom (15,033).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ispratilo se čekati do 29. godine za prvo europsko finale. Bio sam i prva i druga rezerva na EP-u, ali nikada među osam. Sretan sam, ponosan i ovo je samo potvrda da vrijedim”, izjavio je Marković.

Seligman i Možnik ‘ušuljali” se u finale

Mogu biti zadovoljan samo s time što sam ušao kao osmi u finale. To je bio osnovni cilj, a sada idemo pokušati osvojiti što sjajniju medalju”, rekao je iskusni Osječanin koji u kolekciji već ima europsku broncu.

Tin Srbić je bio treći hrvatski predstavnik na konju s hvataljkama. Za svoju je vježbu dobio ocjenu 12,866 i osvojio 63. mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marijo Možnik, poput Roberta Seligmana ušuljao se u finale s osmog mjesta koje mu je donijela ocjena 14,400.

“Zadovoljan sam što sam vježbu odradio do kraja, ali nije to bilo dobro. Uspio sam nekako izvući na adrenalin i iskustvo. Napravio sam u kvalifikacijama nešto lošiju vježbu od svoje maksimalne izvedbe. Srećom, još su neki favoriti kiksali i to mi je omogućilo da se kvalificiram u finale kao osmi. Tamo mogu očekivati samo bolje, dat ću sve od sebe da napravim vježbu kao na Svjetskom prvenstvu gdje sam osvojio broncu”, najavio je Možnik

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.