U sjajnoj partiji , nažalost zakašnjeloj, Dinamo s 4-3 svladao Celtic i oprostio se od Europe

Nogometaši zagrebačkog Dinama konačno su odigrali pravu, sjajnu europsku utakmicu, nažalost prekasno. Jer, ova recentna Dinamova pobjeda protiv škotskog Celtica 4-3 (2-2) neće pripomoći zagrebačkoj momčadi da prođe u sljedeću rundu Europske lige. Da je Dinamo kojim slučajem u prošlom kolu u gostima pobijedio objektivnu lošiju Astru ova bi pobjeda bila zlata vrijedna. Ovako, u jednu ruku je lijepa zadovoljština, u drugu ruku je slaba utjeha… Makar, Dinamo je uistinu odigrao veoma dobru utakmicu, a zasjao je mladi napadač Marko Pjaca koji je postigao čak tri zgoditka. Jedan je još dodao Brozović, strijelci za Celtic su bili Šćepović dvaput i Commons.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Celtic je nešto agilnije ušao u utakmicu i pripravio prvu prigodu, ni vratar Dinama, Portugalac Eduardo bio je na visini zadatka. Brzo se Dinamo vratio u igru. I prvi dobro organiziran napad umalo je donio veselje. U 11. minuti Dinamu je poništen pogodak Soudanija zbog zaleđa. Ostalo je pitanje je li sudac pogriješio…

Ipak, u 13. minuti Dinamo je poveo, sjajnu je varku učinio mladi, 19-godišnji Marko Pjaca, oslobodio se čuvara i silovito prizemnim udarcem zabio prekrasan pogodak. Bio je to jako lijep pogodak, štono se kaže – za eurovizijsku razmjenu.

Velika nespretnost stajala je Dinama primljenog pogotka 22. minuti. Najprije je Antolić učinio bespotreban prekrsaj na dvadesetak metara od Dinamovog gola. Van Dyke je slabo izveo slobodan udarac, lopta je pogodila nekoga od Celticovih igrača, vratar Eduardo je najprije istrčao, pa se vratio, to je iskoristio Commons koji je glavom loptu poslao u mrežu, a vratar Eduardo odavao je dojam posve nemoćnog. K tome, dojam jest da je Commons kod postizanja pogotka bio u zaleđu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 30. minuti Celtic je poveo s 2-1, Commons je najprije iz slobodnog udarca pogodio vratnicu, lopta se odbila u polje i u gužvi se najbolje snašao Ščepović koji je iz blizine pogodio mrežu.

Teško je potom bilo vjerovati da će Dinamo napraviti fenomenalan preokret.

To se i dogodilo. Dobra utakmica nastavljena je pogocima, u 39. minuti opet se iskazao Marko Pjaca, postigao je pogodak doslovce s istog mjesta kao i prvi puta. Dinamo se vratio u igru -2-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je riječ o izvrsnoj utakmici svjedočili smo već na početku nastqvka, Antolić je izvrsno proigrao Brozovića na vrhu kaznenog prostora, uslijedio je sjajan udarac i Dinamo je poveo s 3-2. Sjajno je Dinamo preokrenuo utakmicu, sjajno.

Nije prošlo ni dvije minute Dinamo je opet zabio gol, za 4-2, bio je to treći pogodak Pjace, udarcem s distance probio je mrežu gostiju iz Škotske.

Raritetna je to utakmica bila po broju golova, u 80. minuti Celtic je smanjio na 4-3, na asistenciju Commonsa zabio je još jednom Šćepović. Celtic je potom krenuo po izjednačenje, stisnuo je iz sve snage…Nije uspio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvrsna utakmica, lijepa pobjeda Dinama, nažalost nebitna, prolaz u sljedeći rundu izgubljen je davno ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.