U sjajnoj utakmici Lokomotiva s tri gola Budimira povela 3-1 protiv Dinama i na kraju – izgubila

Senzacija se trebala zvati – Ante Budimir, naposljetku je sve ispalo po očekivanjima. Dinamo je u prvoj utakmici drugog kola prvenstva Hrvatske pobijedio Lokomotivu s 4-3 i to nakon što je gubio 1-3. U trenucima dominacije Lokomotive sva tri pogotka za “lokose” postigao je Ante Budimir. No, ni to nije bilo dovoljno za pobjedu druge Dinamove momčadi, što je Lokomotiva zapravo. U zadnjih desetak minuta Dinamo je postigao tri gola i stigao do tijesne pobjede u ovoj gledljivoj i zanimljivoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u 14. minuti Ante Budimir je prošao kroz Dinamovu obranu na desnom boku i bez odveć poteškoća svladao Dinamovog vratara, portigalskog reprezentativca Eduarda. Bio je to uistinu velemajstorski zgoditak. No, u 25. minuti Dinamo je izjednačio, no gol je u vlastitu mrežu poslao Lokomotivin igrač Čalušić nakon ubacivanja Ibaneza s boka.

Očekivalo se potom da će Dinamo potegnuti iz sve snage i lako svladati svoju drugu momčad, za što Lokomotiva i figurira. Samo minutu kasnije Lokomotiva je opet povela, Bartolec je ubacio a Budimir najviše skočio i poentirao. Do odlaska na odmor Lokomotiva, zapravo iznova Ante Budimir je zabio. Bilo je to u 39. minuti poslije ubacivanja Muse. Dinamo je bio na konopcima poput izudaranog boksača.

U nastavku je Dinamo krenuo na sve ili ništa, no imala je Lokomotiva u svojim rukama i meč loptu koju je propustila. Nakon serije Dinamovih napada Šovšić je u 78. minuti propustio veliku šansu i na djelo je stupilo staro nogometno pravilo. Koje kaže: kad ne zabiješ – primiš. U konkretnom slučaju, u ovoj utakmici Lokomotiva je primila nekoliko pogodaka nakon svoje propuštene prigode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krenimo redom. U 81. minuti Pjaca je smanjio na 2-3, da bi u pretposljednjoj minuti alžirski reprezentativac Soudani postigao lijep gol za 3-3. I kada su svi očekivali da će utakmica završiti s miroljubivih 3-3 Soudani je u sudačkoj nadoknadi postigao još jedan zgoditak za konačnu 4-3 pobjedu Dinama nakon što je u prvom poluvremenu gubio 1-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.