U Vukovaru najavljena završnica košarkaškog kupa

Povodom završnice košarkaškog “Kupa Krešimira Ćosića”, koja će se 18. i 19. veljače održati u košarkaškoj dvorani u vukovarskoj četvrti Borovo naselje, u petak je u hotelu “Lav” u Vukovaru održana zajednička tiskovna konferencija predstavnika KK Cedevite i KK Borovo iz Vukovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zahvaljujem KK Cedeviti, njegovoj upravi i vlasniku te Hrvatskom košarkaškom savezu koji su željeli da se završnica košarkaškog kupa održi baš ovdje u Vukovaru”, naglasio je predsjednik KK “Borovo” Đorđe Ćurčić.

On je podsjetio da u završnici igraju košarkaški klubovi Cedevita, Cibora, Zadar i Kvarner te naveo povijesne veze tih klubova i dvorane u Vukovaru.

“Dvorana je otvorena 1980. godine, a na otvorenju je igrao KK Zadar, da bi 1981. godine u toj dvorani bilo održano finale kupa bivše države u kojem su košarkaši Cibone pobijedili Bosnu. Prošle godine u dvorani u Borovu naselju održana je i prva prvenstvena utakmica hrvatske košarkaške lige između KK Cedivite i KK Alkara iz Sinja, a veza KK “Kvarnera” s dvoranom leži u činjenici da je Primorsko-goranska županija obnavljala u ratu teško oštećenu dvoranu”, rekao je Ćurčić izražavajući uvjerenje da će održavanje završnice košarkaškog kupa Krešimira Ćosića u Vukovaru dodatno pridonijeti popularizaciji košarke u gradu na Dunavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor KK Cedevita Krešimir Novosel naglasio je da je iznimna čast održati u gradu heroju natjecanje koje nosi ime možda i najvećega hrvatskog košarkaša te pomoći promovirati košarku u Vukovaru i Vukovarsko-srijemskoj županiji. Izrazio je zadovoljstvo višegodišnjom suradnjom sa KK Borovo te činjenicom da je HKS prepoznao i jednoglasno podržao inicijativu da se završnica kupa održi u Vukovaru.

“Sudjeluju četiri trenutačno najjača hrvatska kluba i to tri kluba sudionika regionalne lige i lider na ljestvici hrvatskog prvenstva”, rekao je Novosel te izrazi uvjerenje da će dvorana tijekom dvodnevne završnice biti dobro popunjena.

Organizator završnice košarkaškog kupa Krešimira Ćosića je KK Cedevita uz potporu KK Borovo, grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije, a na izvlačenju parova, koje je održano u četvrtak u Zagrebu, odlučeno je da prvi polufinalni susret 18. veljače u 18 sati odigraju KK Cedevita i KK Kvarner 2010, a drugi iste večeri u 20,15 sati KK Cibona i KK Zadar. Finale je 19. veljače u 18 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.