Učinak karijere Damjana Rudeža, Bogdanović solidan

Hrvatski košarkaši Damjan Rudež i Bojan Bogdanović imali su dobru NBA večer, a posebno zadovoljan može biti Rudež koji je odigrao najbolju utakmicu u dresu Indiane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pacersi su kod kuće izgubili od Detroit Pistonsa s 96-98, a Rudež je samo 16 minuta na parketu iskoristio za 13 koševa (šut 5-8, trice 3-6), a imao je i po jedan skok i asist. Hrvatski košarkaš je bio drugi najbolji strijelac Indiane iza Hibberta koji je ubacio 14 koševa. Detroit je predvodio sjajni branič Brandon Jennings s 37 koševa, no pobjednčki koš zabio je centar Andre Drummond 0.3 sekunde prije kraja.

Brooklyn Netsi su slavili kod Washington Wizardsa s 102-80 i konačno prekinuli negativan niz od sedam poraza. Bojan Bogdanović je sa 12 koševa (šut iz igre 3-9, slobodna bacanja 6-8) za 32 minute igre bio treći strijelac Netsa iza Brooka Lopeza i Jarretta Jacka, koji su ubacili po 26 koševa. Pogotovo je dobar bio Lopez, koji je 25 od svojih 26 koševa postigao u drugom poluvremenu. Washington je odigrao vrlo slabu utakmicu, a manje loš od drugih bio je John Wall s 13 koševa.

Najzanimljiva utakmica igrala se u Oklahoma Cityu gdje su domaći Thunderi slavili protiv najbolje momčadi lige Golden State Warriorsa s 127-115. Kevin Durant (36) je bio najbolji strijelac Oklahome, no pohvale idu Russellu Westbrooku koji je došao do devetog “triple-double” učinka u karijeri s 17 koševa, 15 skokova i rekordnih 16 asistencija. Klay Thompson je s 32 ubačaja predvodio Warriorse, koji i dalje imaju najbolji učinak u ligi (31-6).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atlanta Hawksi su dobili u gostima Toronto Raptorse s 110-89, a Hawksima je to 11. pobjeda zaredom. Takav pobjednički niz momčad iz Atlante nije imala od 1997. godine, a imaju i 10 uzastopnih gostujućih trijumfa, što je nezabilježeno u klupskoj povijesti. Centar Al Horford je s 22 koša bio prvo ime kod Hawksa, dok je DeMar DeRozan (25) dao najviše kod Raptorsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.