UEFA poručila klubovima: Oni koji samovoljno prekinu prvenstvo mogli bi ostati bez nastupa u eurokupovima sljedeće sezone

epa08255171 A UEFA logo is pictured through a window prior to the UEFA Europa League 2019/20 Round of 16 draw, at the UEFA Headquarters in Nyon, Switzerland, 28 February 2020. EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

UEFA je u četvrtak uputila pismo nacionalnim nogometnim savezima u kojem navodi kako je od najvećeg značaja da se sva natjecanja, uključujući i domaća prvenstva, odluče na terenu te kako bi prekid natjecanja trebao biti “posljednji stadij”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo pismo poslano je nakon što je belgijska liga odlučila prekinuti prvenstvo i prihvatiti trenutačno stanje na ljestvici, a samim time proglasiti Club Brugge prvakom.

UEFA misli da bi se prema aktualnim scenarijima sezona mogla produžiti na srpanj i kolovoz, a jedna od opcija je i da se natjecanja u eurokupovima nastave nakon što krenu domaća prvenstva.”Samo iznimno koordiniran napor svih organizatora natjecanja može pomoći europskom nogometu na pronalasku izlaza iz krize. Prekidanje natjecanja bi uistinu trebala biti posljednja mjera i to kada bi svi prihvatili kako za takvu odluku nema alternative. Uvjereni smo kako će se nogomet moći igrati u narednim mjesecima i to pod uvjetima koje će diktirati vlasti pa stoga vjerujemo kako je u ovom trenutku odluka o prekidanju domaćih natjecanja preuranjena. Kako je sudjelovanje u UEFA-inim klupskim natjecanjima uvjetovano sportskim rezultatom po završetku kompletnog domaćeg natjecanja, njegov preuranjen prekid bacio bi sjenu na ispunjavanje toga uvjeta”, objavila je UEFA.

“Igrati nogomet bez gledatelja na tribinama nije isto kao i igrati s navijačima na tribinama, ali moramo biti svjesni kako se svijet nalazi u specifičnom položaju. Ipak, bolje je da se igra iako se utakmice mogle gledati samo putem televizijskih prijenosa nego da se uopće ne igra. Oni koji će samovoljno prekinuti sezonu mogli bi ostati bez nastupa u eurokupovima sljedeće sezone”, kazao je predsjednik UEFA-e Čeferin na TV Sloveniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.