UEFA zabranila Zekiću i igračima znak u sjećanje na Srebrenicu

Foto: fah

Sarajevo je na utakmici 1. pretkola Konferencijske lige htjelo istaknuti “Cvijet Srebrenice”, ali UEFA je digla rampu i naredila prekrivanje. Taj su simbol htjeli istaknuti na dresu u sjećanje na žrtve srebreničkog genocida, ideju je podržao i nogometni savez u BiH, a prvi primjerci printani su nekoliko dana uoči leta za Kazahstan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
UEFA je dopustila crni flor na rukavu.

“Uvažavajući činjenicu da je utakmica Konferencijske lige protiv Aktobea zakazana za 11. srpnja, FK Sarajevo planirao je u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici na dresovima istaknuti simbol Cvijet Srebrenice.
U skladu s pravilima UEFA-e izgled dresa prihvatio je Nogometni savez BiH, koji je takav dres službeno prijavio UEFA-i. Pored toga FK Sarajevo 25. srpnja uputilo je i posebnu molbu UEFA-i da nam dopusti korištenje ovog dresa.

Tri dana uoči odigravanja utakmice od UEFA-e je stigao službeni odgovor na našu molbu, u kojem se navodi da nemamo suglasnost za dodavanje ovog simbola na dres te da igrači mogu koristiti crne trake oko ruke. Kako su dresovi u tom trenutku već bili pripremljeni, o tome je klub obavijestio UEFA-u, iz koje je poručeno da se tiskani simbol prekrije”, objavili su iz kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.