Unajmili zrakoplov da bi bodrili Vatrene, ali im Škoti nisu dozvolili da slete u Glasgow

Foto: Domagoj Raljević/Facebook

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je u 2. kolu Europskog prvenstva 1:1 protiv Češke nakon lošeg prvog i solidnog drugog poluvremena. Za prolazak u osminu finala Vatreni u posljednjem kolu moraju pobijediti Škotsku, reprezentaciju koju nikad nismo pobijedili. I Škotima je za prolaz potrebna pobjeda, sve ostalo i jednima i drugima bilo bi nedostatno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovno Vatreni, zbog rigoroznih mjera Velike Britanije glede pandemije koronavirusa, nisu imali podršku navijača na tribinama kakvu bi inače imali i na kakvu su navikli, a i oni koji su unajmili zrakoplov da bi došli u Glasgow nisu u tome uspjeli jer im Škoti  nisu dozvolili da slete, a povratak nije dolazio u obzir. Kako se revanširati Škotima? Tako da ih se pobijedi u utorak.

”Je, unajmili smo privatni avion za ići gledati utakmicu Hrvatska-Češka u Glasgow”, rekao je u petak  navečer Saljanin Sebastian Jagić Njare, koji je sa bratom Šimom i prijateljima Domagojem Raljevićem i Lukom Vojvodićem u petak ujutro odletio sa zemuničke Zračne luke privatnim zrakoplovom u Škotsku, piše Zadarski.hr.

”Ulaznice smo već imali, bili smo ludi od sreće, to je jedna češka tvrtka i dobili smo i popust, lakše je bilo s njima se dogovoriti nego s našim ženama da nas puste”,  šalio se u petak navečer Njare u telefonskom razgovoru, ali, kaže, na utakmicu – nisu stigli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Kad smo došli iznad Škotske, pilot nam je rekao da je upravo obaviješten da moramo napustiti škotski zračni prostor jer zbog pandemije oni nam ne dozvoljavaju slijetanje i dolazak. Čovječe, koje je to bilo razočarenje! Prvo, nećemo gledati utakmicu, a drugo, ‘ko će se od srama sad vratiti i utakmicu gledati iz Zadra? Iz Zemunika možda? Hahaha, to nije dolazilo u obzir”, kazao je Sebastian.

Gdje su na kraju gledali dvoboj protiv Češke?

”A, razmišljali smo u zraku, u avionu, gdje da kažemo pilotu da nas vozi. I odlučili smo pitati dozvolu za ulazak u Češku. I evo nas u Pragu, tu smo gledali utakmicu, s češkim navijačima, haha, svašta se nama izdogađalo, ali izabrali smo Prag zbog kultne pivnice, Flek, gdje je osnovan Hajduk, tamo smo odlučili gledati utakmicu. A pilotu je bilo ok, on je ionako iz Praga došao po nas jutros u Zemunik”,  rekao je Sebastian, koji će se s ekipom vratiti doma, ali razočaran postupkom Škotske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Nije mala stvar skupiti tolike šolde i namoliti žene da nas puste. I onda ne možemo na utakmicu. A mi smo strastveni navijači. Neka, evo nas u Pragu i sada nam je odlično”,  kazao je nakon utakmice 28-godišnji Saljanin Sebastian Jagić Njare, piše Zadarski.hr.

Foto: Facebook/Snimka zaslona

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.