United se vratio na treće mjesto; Kranjčar strijelac u porazu QPR-a!

Manchester United “osvetio” se Leicesteru za poraz na početku sezone, kada su Crveni vragovi ispustili dva puta vodstvo od dva pogotka razlike, te su ih Lisice savladale na domaćem terenu 5:3. Ovaj put Luis van Gaal nije dopustio nikakvo iznenađenje te su njegovi igrači slavili s 3:1. United je skoro pola sata slamao otpor gostiju, no tada na scenu stupa “nizozemska veza”. Igrala se 27. minuta kada je Blind uposlio van Persija koji iz voleja pogađa za 1:0. Na dva razlike povisio je Falcao koji je pospremio odbijanac nakon udarca Angela di Marije. treći pogodak djelo je kapetana Leicestera Morgana, nakon što je Blind skrenuo loptu glavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš reprezentativac Andrej Kramarić započeo je u vrhu napada Leicestera, no bez konkretnog učinka napustio je igru nakon samo sat vremena. Iako je United u potpunosti kontrolirao utakmicu i stvarao prilike, Leicester je ipak došao do počasnog pogotka deset minuta prije kraja utakmice. Strijelac tog pogotka bio je Marcin Wasilewski.

U prvoj utakmici dana Hull City ugostio je Newcastle, koji ima novog menadžera te je izgubio s 3:0.  John Carver očito je prodrmao stvari na St. James Parku te su Svrake ubilježile svoju osmu pobjedu nakon 23. odigrana kola. Pogotke su postigli Cabella, Ameobi i Gouffran. Nikica Jelavić odigrao je svih 90. minuta bez zapaženijeg učinka u napadu Tigrova.

nikica jelavic
WBA, koji nakon današnjeg poraza drži 15. mjesto u Premier ligi, ugostio je Tottenham i izgubio 3:0. Baggiesi nisu uspjeli iskoristiti prednost domaćeg terena te su dosta lako kapitulirali. Pogotke za Spurse postigli su Christian Eriksen i sjajni Harry Kane, mladi engleski reprezentativac koji je postigao dva pogotka, od čega je jedan bio iz jedanaesterca. Nakon ove pobjede momčad koju vodi Mauricio Pochettino, zauzela je petu poziciju u ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mini derbi odigran je na legendarnom Anfieldu gdje je Liverpool bez Dejana Lovrena (nije bio ni u zapisniku, op.a.) slavio s 2:0 protiv dosta solidnog West Hama, koji je lako mogao i do boda. Povratnik na “zelene tepihe” Daniel Sturridge odmah je postigao pogodak, te je nagovijestio kraj golgeterske krize koja je tresla Liverpool ove sezone. Drugi, tj. vodeći pogodak djelo je mladog Raheema Sterlinga u 51. minuti. Bio je to osmi ovosezonski pogodak engleskog reprezentativca. Nakon poraza Čekićari su pali na osmo mjesto, dok je Liverpool s dva boda više na sedmom mjestu.

Iako su na Britanniji strahovali tko će postizati pogotke do kraja sezone jer su ostali bez prve zvijezde Bojana Krkića, nakon ovog kola mislimo kako nemaju straha od toga. Jonathan Walters postigao je hat-trick u pobjedi protiv QPR-a, a utješni pogodak u porazu od 3:1 za Rendžere postigao je naš reprezentativac Niko Kranjčar.

Kranjcar
Nakon što je preuzeo Crystal Palace, Alan Pardew doživio je prvi poraz na klupi novog kluba. Na njihovom domaćem terenu bolji je bio Everton, koji igra sezonu za zaborav. Jedini pogodak postigao je belgijski reprezentativac Romelu Lukaku. Derbi donjeg dijela ljestvice pripao je Sunderlandu. Crne mačke bile su bolje s 2:0 od Burnleyja, a pogotke su postigli Connor Wickham te pojačanje iz MLS-a, Jermaine Defoe, kome je ovo bio prvijenac za klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednju utakmicu subotnjeg dijela 23. kola odigrali su Chelsea i Manchester City na Stamford Bridgeu. Derbi kola završio je bez pobjednika 1:1. Chelsea je zaigrao bez Diega Coste koji je kažnjen od strane FA-a s tri utakmice kazne zbog nesportskog ponašanja na utakmici protiv Liverpoola, kad je nagazio dvojicu igrača protivničke momčadi. Chelsea je poveo pogotkom “rezervnog napadača” Loica Remyja u 41. minuti na dodavanje Edena Hazarda. Građani su izjednačili preko Davida Silve samo četiri minute kasnije. U drugom dijelu nije bilo pogodaka niti prevelikih prilika te je ostalo 1:1.
BRITAIN SOCCER ENGLISH PREMIER LEAGUE

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.