Unitedu veliki mančesterski derbi: Šokirani City na Maksimir dolazi nakon novog posrtaja

Foto: fah

Novi posrtaj Manchester Cityja, koji sve više zaostaje u engleskom prvenstvu za Liverpoolom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, aktualni engleski prvak Manchester City doputovat će u Zagreb na ogled 6. kola skupine C Lige prvaka protiv Dinama nakon 1-2 (0-2) domaćeg poraza u gradskom derbiju od Manchester Uniteda u susretu 16. kola Premier lige.

Dobra je to vijest za Dinamo, naime, prema svemu viđenom posljednjih dva tjedna City nije više u formi kakva ga je krasila u prvom dijelu sezone. Primjerice, u Ligi prvaka dva puta uzastopno ostali su bez pobjede, remi su izborili Atalanta i Šahtar, što, naravno, Dinamu ne ide na ruku, no, ako su mogli oni možda može i hrvatski prvak?

”Guardiola i Solskjaer od početka su se opredijelili za ‘run and gun’ nogomet. City je očekivano kroz kontrolu i posjed tražio put do pogotka, a United je odgovarao ubitačnom tranzicijskom igrom u režiji neuhvatljivog Rashforda. ‘Crveni vragovi’ su djelovali konkretnije u posljednjoj trećini terena, podvaljivali su lopte iza leđa stoperima, gdje su Martial, James i Lingard ulazili u šanse. Dvaput je Ederson obranama spašavao domaćina, ali treći put nije imao previše izgleda. Rashford je realizirao jedanaesterac, opravdano dosuđen nakon sugestije iz VAR sobe.

Šest minuta poslije na semaforu je već stajalo 0-2. Na prilazu kaznenom prostoru Martial i James su se serijom kratkih dodavanja provukli kroz suparnički obruč nakon čega je Francuz, pomalo iz očaja, potražio bliži kut udarcem sa petnaestak metara. Bez pravog bloka lopta se uz pomoć vratnice ušuljala u mrežu. Cityjev odgovor na rezultatski šok bila je nervoza, previše petljanja i premalo udaraca. Guardiola je na odmor otišao protestirajući kao i nedavno u porazu na Anfieldu. Fredovo igranje rukom u kaznenom prostoru VAR nije smatrao dovoljnim razlogom za najstrožu kaznu.

U nastavku se odnos snaga nije bitnije promijenio. Man City je nakon serije očajničkih napada u završnici došao do utješnog pogotka, Otamendi je poentirao glavom nakon prekida, ali statistika je na koncu poražavajuća. Otkako je profesionalni trener Guardiola nikada nije imao tanji bodovni učinak nakon 16 odigranih kola (32 boda)”, pišu Sportske novosti.

MANCHESTER CITY (4-3-3): Ederson – Walker, Stones (od 59. Otamendi), Fernandinho, Angeliño – De Bruyne, Rodri (od 86. Gündoğan), D. Silva – B. Silva (od 65. Mahrez), G. Jesus, Sterling

Trener: Josep Guardiola

MANCHESTER UNITED (4-2-3-1): De Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw (od 88. Young) – Fred, McTominay – James, Lingard (od 89. Tuanzebe), Rashford – Martial (od 74. Pereira)

Trener: Ole Gunnar Solskjær

MANCHESTER stadion Etihad Gledatelja: 54 403 Sudac: Anthony Taylor

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.