Ušao u povijest svjetskog tenisa: Ivo Karlović preko Gulbisa došao do polufinala Punea

Foto: fah

Hrvatski tenisač Ivo Karlović izborio je mjesto u polufinalu ATP turnira u indijskom Puneu, gdje je sa 7-6 (5), 7-6 (5) svladao Latvijca Ernestsa Gulbisa (ATP – 95.) i tako u njihovom četvrtom dvoboju stigao do prve pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u trećem dvoboju na ovom turniru Karlović nije dopustio suparniku da mu oduzme servis, iako je Gulbis bio veća prijetnja nego što su to bili Kanađanin Auger-Aliassime i Rus Jevgenij Donskoj.

Gulbis je imao jednu priliku za ‘break’ u prvom i još dvije u drugom setu, ali je 39-godišnji veteran ATP Toura svaki put odlično servirao. Gulbis je uspio zadržati Karlovića bez ijedne prilike za ‘break’ u ovom dvoboju, ali je u oba odlučujuća gema morao priznati Karlovićevu premoć.

U prvom setu je naš tenisač poveo 4-1 i lakoćom zadržao prednost, dok je u ‘tie-breaku’ drugog seta Gulbis vodio sa 5-3, prije nego što je Karlović nanizao četiri poena i stigao do svog prvog polufinala na ATP turnirima nakon prošlogodišnjeg turnira u Houstonu, gdje ga je u polufinalu zaustavio Amerikanac Tennys Sandgren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karlović je protiv Gulbisa imao visokih 72 % pogođenih prvih servisa, zabio je 25 asova, te imao realizaciju od 85 % prvog i 52 % drugog servisa.

Polufinalni dvoboji su na rasporedu u petak, a Karlović čeka boljeg iz dvoboja Belgijca Stevea Darcisa i Tunižanina Maleka Jazirija.

Ivo Karlović je sa 55 dana prije 40. rođendana tako ostvario plasman u polufinale nekog ATP turnira i postao prvi polufinalist turnira te kategorije, poslije, dakako, legendarnog Amerikanca Jimmyja Connorsa. Naime, Connors je igrao polufinale ATP turnira u San Franciscu 1993. godine i tada je imao 41 godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ATP Pune – četvrtfinale

IVO KARLOVIĆ (HRV) – Ernests Gulbis (Lat) 7-6 (5), 7-6 (5)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.