Uspjeh hrvatskog šahista Božidara Ivekovića na šahovskom svjetskom prvenstvu za juniore do 20 godina

Foto: Narod.hr

Hrvat Božidar Iveković u ovom je trenutku među najboljih šest šahista svijeta u kategoriji juniora do 20 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno nastupa na svjetskom šahovskom prvenstvu u indijskom gradu Bhubanewaru, gdje je postigao odličan uspjeh i pobjede protiv svjetski priznatih igrača, poput one nad indijskim velemajstorom Gagareom Shardulom i ruskim velemajstorom Alekseenkom Kirillom.

Dosad je osvojio sedam od deset bodova sa šest pobjeda, dva neriješena i dva poraza.

Božidar Iveković rođen je 31. 10. 1996. godine, te je danas redoviti student kemije. Član je obitelji s tradicijom šahovskih uspjeha te su njegova braća i sestre svojevremeno držali naslove prvaka Zagreba i Hrvatske, a kasnije im se pridružio i on, u vlastitoj dobnoj kategoriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim među svojim vršnjacima, Božidar također redovno postiže dobre rezultate i među seniorima, a trenutno ima naslov prvaka Hrvatske u kategoriji juniora do 19 godina, čime je i zaradio nastup na prvenstvu svijeta.

Dodatne se informacije i detalji mogu pronaći na internetskim stranicama svjetskog prvenstva OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.