Utakmica sezone: Dinamo pred 30 000 navijača, punim Maksimirom, traži Ligu prvaka…

Foto: fah

Nogometaši Dinama sjajno su krenuli u novu sezonu, s obzirom na brojne promjene u momčadi i odlaske nekih važnih igrača malo je tko očekivao ovakav start, posebno u Europi. Naime, Modri su vodeći u prvenstvu Hrvatske, dok u kvalifikacijama za Ligu prvaka sjajno guraju, trenutno su bez poraza, a na teškom gostovanju u Bernu, u prvoj utakmici play offa Lige prvaka, protiv švicarskog Young Boysa, plavi su remizirali, s 1:1 ostvarili su aktivni rezultat uoči večerašnjeg uzvrata u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema sumnje, Maksimir će biti pun, kao nekada, reći će optimisti, iako je ”nekada” pun Maksimir značio pedeset tisuća ljudi. Primjerice, utakmicu pretkola Lige prvaka Dinamo (Croatia) – Partizan 1997. gledalo je preko 40 000 gledatelja, pedesetak tisuća ljudi bilo je 1982. na Maksimiru na utakmici Dinamo – Crvena zvezda 3:0… No, to su neka druga vremena bila, tada su navijači ne samo sjedili već i stajali na tribinama. Danas vladaju druga pravila.   Večeras na Maksimiru neće i ne može biti više od 30 000.  Sve ulaznice puštene u prodaju su rasprodane, ostat će, naravno, nešto mjesta na jugu, koji je rezerviran za gostujuće navijače, kojih će također biti. Sudeći prema napisima švicarskih medija Švicarci se nisu predali i još uvijek vjeruju kako su kvalitetniji protivnik od Dinama te da na Maksimiru imaju priliku pobijediti.

Uoči utakmice sezone za hrvatskog prvaka, koja donosi i 15 milijuna eura zarade, trener Nenad Bjelica tvrdi kako bi mu pobjeda protiv švicarskog predstavnika bila najveća pobjeda u karijeri. Trener prvaka Hrvatske u posljednjem kolu HNL-a protiv Lokomotive odmarao je dobar dio igrača. Dinamo je tome unatoč dobio utakmicu i probio se na vrh prvenstvene ljestvice.

Očekuje se da bi Modri protiv Young Boysa mogli zaigrati u sastavu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagorac – Stojanović, Theophile-Catherine, Dilaver, Leovac – Ademi – Hajrović, Olmo, Gojak, Oršić – Gavranović

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.