Večeras saznajemo finaliste Europske lige! Kalinić, Badelj i Strinić žele otići do kraja!

Danas navečer dobiti ćemo i druga dva finalista velikog europskog nogometnog natjecanja Europske lige, bivšeg Kupa UEFA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na rasporedu su uzvratni susreti od kojih je u jednom finalist već izvjestan – Sevilla, dok će se u Ukrajini voditi borba između Napolija i Dnipra za drugog finalista. Moguće je da ćemo ove godine u oba finala gledati španjolsko-talijanski sraz!

Europska liga – sljedbenik nekada vrlo uglednog Kupa Uefa

Nekada vrlo prestižno natjecanje, Kup UEFA, nepravedno je, zahvaljujući medijsko-novčanoj kampanji podupiranja  Lige prvaka, došlo u drugi plan. Ovo natjecanje iz godine u godinu generira izvrstan nogomet i tako nastavlja tradiciju tog nekada cijenjenog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SPAIN SOCCER UEFA EUROPA LEAGUE
Tako je prvi izvjesni finalist Sevilla, na svom putu do finala svladao vrlo jake ekipe poput Borussie Monchengladbach, Zenita, Villareala i danas vjerojatno Fiorentine. Ne zaboravimo da je naša Rijeka pružila odličan otpor Sevilli u grupnoj fazi igravši neriješeno na Kantridi, a izgubivši minimalno na Iberijskom poluotoku.

Ipak trener Fiorentine, nekada čuveni napadač Rome Vincenzo Montella vjeruje u prolaz govoreći: “Moja je zadaća prenijeti vjeru na igrače. Da, bit će to veliki izazov, no vjerujem da možemo uspjeti.”

ITALY SOCCER UEFA EUROPA LEAGUE
Za razliku od Firence, u ratom zahvaćenoj Ukrajini povijesna je prilika za Dnipro da uđe u finale jednog europskog natjecanja. Nakon što su nanizali i uzeli skalpove Olympiakosu, Ajaxu i Club Bruggeu, danas ih čeka najteža prepreka – ljubimac juga Italije Napoli. Hoće li naš Nikola Kalinić vidjeti finale znat ćemo večeras iza 23 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, Napoli je sa 26 pogodaka najefikasnija momčad Europske lige. To i ne čudi jer u napadu igraju takve klase kao Higuain, Mertens, Insigne, Callejon, dok su tu još i Inler, Hamšik, Maggio, Gargano i društvo.

TURKEY SOCCER UEFA EUROPA LEAGUE
Trener Napolija Rafa Benitez je optimist: “Kada stvaraš šanse znaš da možeš i zabiti, tako da jednostavno moramo nastaviti igrati kako smo igrali do sada.”

Europska liga, polufinale, uzvrati:
Dnipro – Napoli (1:1) 21.05h
Fiorentina – Sevilla (0:3) 21.05h

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.