Vekić igra protiv senzacije Wimbledona, čiji je otac Hrvat, a majka Kineskinja

epa11465159 Donna Vekic of Croatia reacts during her Women's Singles fourth round match against Paula Badosa of Spain at the Wimbledon Championships, Wimbledon, Britain, 07 July 2024. EPA/TOLGA AKMEN EDITORIAL USE ONLY

Hrvatska tenisačica Donna Vekić izborila je četvrtfinale Wimbledona nakon što je u dramatičnom meču pobijedila Španjolsku Paolu Badosu sa 6:2, 1:6 i 6:4. U četvrtfinalu će Vekić igrati protiv Novozelandske kvalifikantice Lulu Sun. Sun je inače rođena u miješanom braku. Njezin otac je Hrvat koji se preziva Radovčić, a majka joj je Kineskinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova tenisačica rođena je u novozelandskom gradiću Te Anau, a s pet godina se s obitelji preselila u Švicarsku, gdje je završila osnovnu i srednju školu prije odlaska u SAD.

Ondje je studirala na sveučilištu u Texasu i 2022., a paralelno je igrala tenis te stekla i švicarsko državljanstvo. Lulu Sun je 2015. s 14 godina postala prva igračica rođena 2001. na WTA ljestvici (prije Ige Swiatek, Amande Anisimove i Anastazije Potapove).

Trenutno živi na relaciji Florida – Slovačka zbog trenera Vladimira Platenika. Lulu je trenutno 123. tenisačica svijeta, no nakon Wimbledona bi mogla ostvariti značajan napredak i doći nadomak Top 50. Donna Vekić trenutno je 37. na WTA ljestvici. Meč je na rasporedu u utorak u 12 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.