(VIDEO) Ćiro Blažević: ‘Nadam se da Mamića neće izručiti Hrvatskoj, on je šarmantan i dobar čovjek’

Foto: Snimka zaslona

Bivši hrvatski izbornik, koji je na sebe navukao ljutnju dobrog dijela hrvatskog naroda nakon što je snimio predizbornik spot podrške SDSS-u, stranci Milorada Pupovca, stranici koju je još tamo davno osnovao osuđeni ratni zločinac, Goran Hadžić, Miroslav Ćiro Blažević, komentirao je slučaj bivšeg čelnika Dinama, Zdravka Mamića u kontekstu zahtjeva hrvatskog pravosuđa za njegovim izručenjem iz BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Ja sam sentimentalno vezan za Zdravka Mamića i nadam se da ga neće izručiti da će se završiti drugačije od onoga što mnogi pesimisti očekuju. To je nepravedno, ali ne bih htio biti nad popom pop. Činjenica je jedna – ja sam najbolje plasiran da znam kako je moj klub godinama bio u jednom siromaštvu, bijedi. Nije se imalo za plaće. Došao je onda taj Mamić i napravi Juventus. Dinamove prostorije i svlačionica, sve što je napravio miriši na veliki klub. Plaće igračima poistovjećuju Dinamo s europskim klubom. Nije to sve palo s neba. Nadam se da će u jednoj analizi sve doći na svoje”, rekao je Blažević u razgovoru za regionalnu N1 televiziju u emisiji Pressing te se osvrnuo i na svoj odnos s Mamićem, koji traje nekoliko desetljeća, još tamo od osamdesetih. Navodno od legendarne i nezaboravne 1982. godine.

“Ja sam odnos sveo na rečenicu: Kume, Zdravko, sine moj, tata Ćiro je tebi napravio mladost sretnu, a ti meni starost nesretnu. To ne smije biti razlog da ne kažem sve ovo. On je najgenijalniji trgovac na svijetu. Ono što bih ja prodao za 100 kuna, on bi za 100 miliona”, pohvalno se Ćiro izrazio o svom kumu Zdravku, nakon čega je komentirao poruku Mamića da se neće živ pojaviti pred hrvatskim pravosuđem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne želim vjerovati u to. On je nekad u deprimirajućem stanju da on to vjeruje u trenutku. Ali neće on sebi nikada uzeti život. On nas malo plaši sve, sklon je tim akrobacijama. On je šarmantan čovjek i u konačnici, rekao bih dobar čovjek. Puno mojih igrača koji su mislili da im se to nikada neće dogoditi preživljavali su zahvaljujući Mamiću”, zaključio je bivši hrvatski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.