(VIDEO) Čudesni Federer spasio sedam meč lopti: ”Nisam ovo zaslužio, ali stojim ovdje i jako sam sretan”

Foto: fah

Najbolji tenisač svijeta svih vremena, Roger Federer, nakon velike drame u Melbourneu, tijekom koje je uspio spasiti čak sedam meč lopti, plasirao se u polufinale Australian Opena. Federer je sa 6:3 2:6 2:6 7:6 (8) 6:3 pobijedio 100. tenisača svijeta Tennysa Sandgrena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećem setu kod rezultata 3:1 za Sandgrena, sjajni Švicarac se vidljivo mučio s kretanjem i udarcima te je zatražio i medicinsku pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legendarni Švicarac, koji je tijekom dramatičnog meča vrlo često gubio živce, pritom i psovao, borio se i protiv bolova, no, ipak je uspio, zato i je najbolji od najboljih.  Naime, Roger je tenis igrao i u eri Gorana Ivaniševića, a nastupio je u Wimbledonu 2001. godine kada je Goran s pozivnicom osvojio toliko sanjani turnir na londonskoj travi.

Federer je uspio preživjeti pravu dramu te je ostao u igri za osvajanje 21. Grand Slam naslova u nenadmašnoj karijeri. Za jednog 38-godišnjeg tenisača veliki je to uspjeh, kao što je veliki uspjeh u pet setova izvući pobjedu i plasirati se u svoje 15 polufinale Australije.

Nakon meča na pitanje Jima Couriera kako je uspio izvući sedam meč lopti i pobijediti Federer je odgovorio: ”Nisam ovo zaslužio, ali stojim ovdje i jako sam sretan. Mislio sam da će me srediti sa stilom. Ipak, na meč loptama sam se nadao da neće pogoditi winner i više-manje sam prebacivao lopticu. I nije. Uspio sam preokrenuti…”

O ozljedi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Bilo je mnogo tenisa kroz moj život, nakupilo se toga. Noga me zatezala, teško je odmah na terenu i liječniku procijeniti što je točno. Ali, u petom setu sam se počeo bolje osjećati i uspio sam pobijediti.”

U polufinalu Federer bi mogao igrati protiv Novaka Đokovića, koji u četvrtfinalu igra protiv Kanađanina Miloša Raonića. Raonić je, podsjetimo, u osmini finala izbacio hrvatskog tenisača Marina Čilića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.