(VIDEO) Današnji Kralj zemlje Nadal kao 16-godišnjak: ‘Preferiram travu ili dvoranu umjesto zemlje’

Foto: snimka zaslpna

Nakon što je po rekordni 12. put osvojio Kup mušketira u Roland Garrosu i sa 18 Grand Slam naslova došao na samo dva trofeja od rekordera Rogera Federera, 33-godišnji Španjolac Rafael Nadal je izjavio da nije opsjednut dostizanjem velikog suparnika, ali da mu to daje dodatnu motivaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ako me pitate bih li to volio učiniti, naravno da bih, ali to si nisam postavio kao jedan od ciljeva u karijeri. To nije ono zbog čega se svakog jutra budim, zbog čega treniram i igram. To nije način na koji gledam na sport, niti ću po tome procjenjivati svoju sportsku karijeru. Pokušavam ne razmišljati o tome hoću li stići Rogera. Jednostavno, ne zamaram se time. Ne možeš biti frustriran zato što susjed ima veću kuću od tvoje, veći televizor ili ljepši vrt. Ne gledam tako na život”, rekao je Rafael Nadal nakon što je u trosatnom finalu Roland Garrosa drugu godinu zaredom pobijedio Austrijanca Dominica Thiema sa 6-3, 5-7, 6-1, 6-1.

Zanimljivo je da je Nadal kad je bio upola mlađi imao nešto drugačije razmišljanje. Tada je govorio kako mu najdraži Grand Slam nije Roland Garros, nego Wimbledon i da u odnosu na igranje na zemlji, preferira travu ili dvoranu.

Danas Nadal ima nadimak Kralj zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.