(VIDEO) Darussafaka ‘razbila’ Crvenu zvezdu za četvrtfinale Eurolige, sjajna igra Ante Žižića

Foto: fah

Mladi hrvatski centar Ante Toni Žižić imao je zapaženi učinak od 11 koševa (šut za dva 5-5, slobodna bacanja 1-4) i 8 skokova u 78-62 (25-14, 18-18, 12-17, 23-13) pobjedi Darussafake protiv Crvene zvezde u susretu posljednjeg, 30. kola Eurolige koji je odlučivao o tome koja će se od ove dvije momčadi plasirati u četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Darussafaku su do pobjede vrijedne četvrtfinala vodili Brad Wanamaker sa 22 i Scottie Wilbekin sa 16 poena, dok su najefikasniji u sastavu Crvene zvezde bili Ognjen Kuzmić sa 14 i Charles Jenkins sa 12 pogodaka.

Oba sastava sezonu su završila s omjerom pobjeda i poraza 16-14, ali Darussafaka je zauzela osmo mjesto koje vodi u doigravanje, dok je Crvena zvezda kao deveta završila europsku sezonu jer je turski sastav bio bolji u oba međusobna susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Darussafaka će tako u četvrtifnalu, koji se igra na tri pobjede, igrati protiv najbolje momčadi iz ligaškog dijela Reala iz Madrida.

Ostali četvrtfinalni parovi su CSKA Moskva – Baskonia, Olympiakos – Anadolu Efes i Panathinaikos – Fenerbahce.

Četvrtfinalni dvoboji na programu su od 18. travnja do 2. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednici četvrtfinalnih susreta izborit će nastup na završnom turniru koji će se igrati u Istanbulu od 19. do 21. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.