(VIDEO) Hrvatska košarkaška generacija koja obećava!; Čudesni Dario Šarić iz noći u noći ruši rekorde, a što je rekao nakon velike pobjede?

Foto: snimka zaslona

Hrvatski košarkaški reprezentativac Dario Šarić iz noći u noć ruši sve rekorde, postao je jedna od najvećih europskih zvijezda u NBA. Naime, Šarić je novim rekordom (29 poena) s Philadelphijom srušio slavne Los Angeles Lakersa (118:116). Naravno, Lakersi odavno nisu ono što su bili, no, slava je ostala, a onda pobjeda protiv slavnih ima veliku težinu, poglavito za Darija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice hrvatski reprezentativac je otkrio zašto ima posebnu motivaciju u slavnom Staples Centru, zašto je pobjeda protiv Lakersa tako važna.  Šarić je zapravo budućnost Philadelphije, kako to navode čelnici spomenutog kluba, što je još važnije mladi košarkaš budućnost je hrvatske košarke koju ove godine očekuje veliki izazov na Eurobasketu, na kojem će Hrvatska, s obzirom na sve, biti jedan od favorita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je ovo prvi put da igram u ovoj velikoj dvorani protiv slavnih Lakersa. Imao sam priliku pobijediti ih u njihovoj dvorani i to mi je jako puno značilo. Gledao sam snimke Kobea Bryanta i Magica Johnsona i presretan sam što sam dobio priliku igrati pred njihovim navijačima. Još sam sretniji zbog svoje igre”, rekao je u kratkoj izjavio Šarić, koji u posljednjih utakmica prosječno postiže nevjerojatnih 19,4 poena uz 8,1 skok i 47,7 posto šuteva. “On je rookie godine”, poručio je Embiid. To jako puno govori o kvaliteti i igrama hrvatskog košarkaša.

Kad smo već kod Hrvata u NBA recimo kako vrlo dobre igre pruža i Ivica Zubac, kao i Bojan Bogdanović u svom novom klubu – Washingtonu. Kad tome dodamo mladog Marija Hezonju jasno je zašto hrvatska košarka danas ima perspektivu kakvu već dugo nije imala. Bilo je sjajnih košarkaša u Hrvatskoj i nakon tužnog i nesretnog odlaska Dražena Petrovića, no, ovakvu koncentraciju ovakve kvalitete nije bilo. Generacija koja obećava je stasala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.