(VIDEO) Jedan od od najvećih podviga u povijesti nogometa: River Plate s čak osam golova u polufinalu Copa Libertadores

Foto: fah

Slavni argentinski klub River Plate ušao je u polufinale Copa Libertadores iako je prvu utakmicu kod bolivijskog kluba Wilstermann izgubio s 0-3. U uzvratu u Buenos Airesu Argentinci su slavili s čak 8-0 i napravili jedan od od najvećih podviga u povijesti južnoameričkog ekvivalenta Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već nakon 19 minuta igre bivši igrač AEK-a i Sunderlanda Ignacio Scocco zabio je Bolivijcima tri gola, a dokraja još dva, dok je Enzo Perez bio dvostruki strijelac.

“Ovo će biti utakmica koju će se pamtiti jako dugo i o kojoj će se dugo pričati. Motiva nam nije nedostajalo i htjeli smo isprati sramotu iz Bolivije”, kazao je trener Rivera Marcelo Gallardo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolivijska momčad Jorge Wilstermann, nazvana po prvom pilotu iz te zemlje, napravila je malo čudo došavši do četvrtfinala najelitnijeg južnoameričkog natjecanja kojeg nikad nije osvojila momčad iz te zemlje. Wilstermann je iz grada Cochabambe, koji je na 2500 metara nadmorske visine što ipak nije dovoljno visoko da bude odlučujući faktor u odličnim rezultatima tog autsajdera.

Uz River Plate, u polufinalu je još jedna argentinska momčad Lanus, brazilski Gremio i ekvadorska Barcelona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.